Szégyent hoztak az Európai Unióra a brüsszeli rendvédelmi szervek

2024. április 16. 16:52

A világ legfontosabb vezetői rendszeresen fordulnak meg Brüsszelben ugyanakkor, ugyanott, a helyi rendőrség most mégis azt állítja, nem tudja garantálni békepárti politikusok, professzorok és tanárok biztonságát néhány szélsőséges antifa aktivistával szemben. Ezért inkább őket fenyegeti, korlátozza.

2024. április 16. 16:52
null

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

A megrázó terrortámadások és az európai szemmel sokkoló no-go zónák után itt az újabb totális kudarca a brüsszeli rendvédelmi szerveknek: képtelenek megvédeni egy békepárti, migrációellenes konferenciát a szélsőséges, Európa több nagyvárosában is előre kitervelt támadásokat végrehajtó antifa aktivistákkal szemben.

A nyilvánvaló politikai indíttatáson túl a baloldali városvezetés arra hivatkozva próbálja meg rendőrökkel ellehetetleníteni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát (NatCon), hogy „nem zárható ki, hogy szélsőséges csoportok kapcsolódjanak ehhez az eseményhez, vagy megpróbálják aláásni a konferencia résztvevőinek biztonságát”.

Még egyszer: az Európai Unió központjában, a demokrácia állítólagos fővárosában a rendőrök a békepárti konferencia résztvevőit fenyegetik, őket korlátozzák a megjelenésükkel, és nem a radikális szélsőbaloldali mozgalmak tagjait akarják megállítani, akik nem tartják be a törvényeket és ártatlan embereket bántalmaznak.

Ne feledjük, Brüsszelben naponta megfordulnak a kontinens, sőt a világ legfontosabb vezetői, olykor egy helyszínen, egy időpontban – ennek megfelelően 2024-ben például a hivatalos adatok szerint minden eddiginél nagyobb forrásból, 161 millió euróból gazdálkodhat a helyi rendőrség, amely az elmúlt években több tízmillió euróból vásárolhatott új felszerelést, eszközöket.

Most viszont úgy tűnik, egyetlen konferencia felszólalóit és résztvevőit képtelen megvédeni néhány erőszakos szélsőbaloldali aktivistától, és ha már így alakult, meg sem próbálja, sőt: lezárta a NatCon helyszínét, nem engedte be a később érkezőket, igaz, magát az eseményt nem tudta félbeszakítani, bármennyire is igyekezett.

A józan ész alapján fordított logikán alapuló döntést ráadásul azzal magyarázta, hogy a jelenlévő professzorok, politikusok, újságírók, a különböző nagy nemzetközi egyetemek tanárai veszélyeztetik a közrendet.

A rendezvény most is zajlik, és minden híreszteléssel ellentétben szerdán folytatódik – jelezte Brüsszelben Szalai Zoltán, a rendezvény partnere, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

Az eset kapcsán Orbán Viktor azt írta X-en: „A belga rendőrség úgy döntött, hogy lezárja a NatCont Brüsszelben, alig két órával a kezdete után. Azt hiszem, nem bírták tovább a szólásszabadságot. Legutóbb akkor akartak elhallgattatni a rendőrséggel, amikor a kommunisták '88-ban rám uszították őket. Akkor sem adtuk fel, és ezúttal sem fogjuk feladni!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­­g­ö­s­ ­l­­á­n­y­­­o­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
2024. április 17. 05:44 Szerkesztve
Nem a szégyen a lényeg, hanem a lényeg a lényeg, szóval az a fontos, hogy m ilyen EU rendszer igazi arca és lényege. Ráadásul pont az EU fellegvárában ásta alá az egész formációja alapját, kimutatva diktatórikus szándékát. Egy államszövetség, amely vezetősége az őt létrehozó tagjaira tör.. Épp az, aki állítólag békéért alakult, de a terjeszkedéséért Ukrajnával háborúztat, a saját fővárosában meg belháborút kezd a karhatalma segítségével a békepártiak elnyomására...) Szép baleset ugye?
bagira002
2024. április 17. 01:02
Brüsszel a bevándorlást háborút támogatja , eus vezérek parancsa volt a konferenciát megakadályozzák , beakarták tiltani , harmadik hely ahol megtarthatták.
Aerion
2024. április 16. 20:37
Sanyikám A rendőrök parancsot teljesítenek! ---------- Ez nem mentség. A haláltáborok őrei is csak parancsot teljesítettek. A zsidó kápók is csak kedvesek voltak a halálba kísért gyerekekkel. Nem, ez nem mentség. A parancsot lelkiismeret alapján meg lehet tagadni, és azok ellen lehet fordulni, akik kiadják. Aki ezt nem teszi, de tudja, hogy amit tesz, a moslékság, az bűnös. Maga is ugyanaz a szemét, ami a terror a lényege.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!