Első karakter
Közélet
Egyedülálló szülőként állt helyt kormányszóvivőként, majd megálmodta a több ezer családot segítő Egyszülős Központot. Az intézménynek ma csodájára járnak Varsótól Berlinen át New Yorkig. Portrénk Nagy Annáról, az Orbán-kormány volt szóvivőjéről.
A populizmus nem fér össze a liberalizmussal. És egyre inkább úgy tűnik, a liberalizmus sem a demokráciával.
Külföld
Törökországon át Iránig, s már azon is túl jutott Pengő Zoltán. Az 52 éves újságíró, cégvezető gyalog indult szeptemberben Kőrösi Csoma Sándor nyomába, próbára téve magát, közben magyaroknak és románoknak is beszámolva kalandjairól és a nagy utazás tanulságairól.
Miközben a baloldal kulturálisan és értékválasztásában egyre liberálisabbá válik, a globalizáció, a bevándorlás és a gazdasági válság hatásai miatt kiábrándult munkásosztály a jobboldalnál talál menedéket. Mi okozza a világszerte uralkodó tendenciát? Elemzésünkben körbejártuk a jelenséget.
Irán a Közel-Kelet síita lakosságának védnökeként tekint magára – ott is, ahol egyébként a többség szunnita. Hogyan fokozza befolyását a térségben, és hogyan szállnak ezzel szembe a szunnita hatalmak? A térség szövevényes etnikai, vallási és szövetségi határvonalairól kérdeztük Maróth Miklós arabistát.
A 2020-as évek első napjai rögtön a világpolitika örök puskaporos hordójára, a Közel-Keletre irányították a figyelmet: folytatódik a síiták és szunniták, keletiek és nyugatiak, keményvonalasok és mérsékeltek közötti végtelen küzdelem. Körképünk a Közel-Kelet közállapotairól.
A demokraták mindent megtesznek Trump megbuktatásáért, de az amerikai fellendülés az elnöknek kedvez.
Precedens
Kiberbírók, bűnelőrejelző szoftverek, hazugságfelismerő kamerák – mindezek nem egy komor utópiáról szóló regény hívószavai, hanem már létező technológiák. A nagy kérdés az, hogy milyen döntéseket lehet majd a mesterséges intelligencián alapuló szisztémáknak átengedni a jogrendszeren belül.
Sügérünk meséje megmutatja, milyen komoly társadalmi károkat okozhat a merev jogszabálykövetés, különösen ha a vakbuzgó zöldlobbival lép frigyre.
Makronóm
Mivel járhat a német gazdaság lassulása? Mit üzen Oszkó Péternek és Matolcsy Györgynek? Mikor lesz magyar euró? Mihez kezd a kormány a kórházak adósságával? Valóban kudarc a kormányzat lakáspolitikája? Varga Mihály pénzügyminisztert kérdeztük.
Meta
Sokféle okból fájhat az ember feje. Az egyik, igen gyakori eredő a migrén, amelyhez sok esetben egyéb kórképek is társulnak. A migrén kutatása ezért túlzás nélkül össztársadalmi jelentőségű.
50 könyv a jövőről
A nagyvállalatok mára elhitették velünk, hogy az államnak nincs keresnivalója az innovációban. Pedig a 20. század minden kiemelkedő technológiai újdonsága mögött kormányok játszották a főszerepet. Egy olasz–amerikai sztárközgazdász szerint eljött az ideje, hogy visszatérjünk a sikeres recepthez.
Feminens
„Alap emberi érzés az, hogy felrobbanunk, ha nem mondhatjuk el, ami bennünk van” – vallja Walters Lili, a fiatal, feltörekvő ír–magyar színművész.
Jegyzet
Ha a szemlélődő nem szenved farkasvakságban, illetve ha tudatosan nem válik vakká, megéli a csodát.
Élet
Volt pohárszedő Fradi-mezben, játszott Bachot rockereknek, aztán a beat nevű tiltott gyümölcs lett a végzete. Fél évszázada van színpadon, és bár volt egy időszak, amelyet bárzenészként kellett kibekkelnie, mindvégig a hazai beatnemzedék meghatározó alakja maradt. Balázs Fecó útja Bartóktól a heavy metalon át a sitkei kápolnát is feltámasztó lírai rockig.
Zsendovits Ábel, alapító-tulajdonos, Szimpla Kert.
Utolsó Figyelmeztetés
A válás a mai társadalmi viszonyok bevett jelenségévé vált, de attól még nem megoldás az eredendő problémára. A két fél kapcsolatának újrakezdése lehet a megoldás – ha mindketten képesek meghaladni addigi önmagukat.
Kómában a parkolási rendszer, dugdossák a költségvetési tervezetet, megsarcolják a leégett kollégiumukat újjáépítő reformátusokat. Baranyi Krisztina polgármester erőből tárgyal. Ferencvárosi körképünk.
Első karakter
Közélet
Megmértük Gyöngyöspata mikrotársadalmának lázát a feszültségek újbóli felerősödésekor. Az oktatási szegregáció áldozataiként jogerősen beállított hatvankét roma nagyon várja a kártérítési milliókat, sokan mások igazságtalanságot kiáltanak, a városvezető a működés megbénulásától tart.
A párt elkezdett reagálni a belső kritikákra, hogy visszaszerezze azt a polgári réteget, amelynek szavazatai számos helyen hiányoztak a győzelemhez az önkormányzati választáson.
Az Egyesült Államok kivételével a világ minden egészségügyi rendszerére jellemző az orvoselvándorlás – hangsúlyozza Merkely Béla, a kétszázötven éves Semmelweis Egyetem rektora, akivel az intézmény nemzetközi megítéléséről, a meg nem fizetett orvosok helyzetéről, a hálapénzről és a nővérképzésről is beszélgettünk.
Az Európai Néppárt rögös útja a keresztyén alapoktól az iszlám tiszteletéig.
Külhon
„Azt hittük, kivégezni visznek, mert az udvaron már feküdtek tetemek” – emlékezik vissza 1989-es sorsfordulójára Tőkés László, de nem sokkal később már ölelve fogadta egy román rendőr. Temesvár hősével beszélgetünk a harminc évvel ezelőtti romániai forradalomról és utóéletéről.
Külföld
Az Egyesült Államok gyengülése és Kína lassú menetelése? Klímakrízisek és zölddiktatúrák? Világhatalmat élvező nagyvállalatok és mindent felülíró technológiai fejlődés? A húszas évek várható globális folyamatairól és konfliktusairól kérdeztük a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóit.
Magyarország mozgástere korlátozott, bár a vágyvezérelteket ez nem érdekli.
Precedens
A büntetések megítélése terén az európai jogi gondolkodás előszeretettel zárkózik elméleti elefántcsonttornyába, nem úgy az angolszász jogi kultúra, ahol a közvélekedés jóval nagyobb szerephez jut. A társadalom biztonságának garantálása közös ügy, ezért a büntetőpolitika alakítása nem szigetelhető el a polgárok véleményétől.
Továbbra is alapvető kérdés, hogy miket tekint az „európai életmód” alkotóelemeinek az új Európai Bizottság.
Makronóm
Klímavészhelyzet mint politikai termék? Az új budapesti városvezetés azt mondta magáról, hogy zöld, de hogy ez miben valósul meg, azt a hatvanezer Facebook-követővel bíró sztárkertész, Megyeri Szabolcs szerint senki sem tudja.
Meta
50 könyv a jövőről
A klímaváltozás lehet a jövő nagy regényeinek egyik központi témája. Az egyik legmenőbb sci-fi-szerző máris elképzelte, hogyan fest majd New York, a nemzetközi pénzügyi rendszer és vele a nyugati civilizáció 2140-ben.
Feminens
Az emberi kapcsolat fontos, ezért kell önmagára és a gyerekre egyaránt figyelnie egy pedagógusnak, és ha szükség van rá, módosítani egy-egy módszeren – vallja Joós Andrea biológiatanár, aki az élménypedagógia híveként és TEDx-előadóként tett szert ismertségre.
Budapesti történetek
Egy évszázada nyílnak sorra a modern nagyáruházak Budapesten: történeteikben megelevenednek a korok, amelyek szülték őket, s az embertömegek, amelyeket elláttak a városi élet minden szükséges – vagy divatos – kellékeivel.
Jegyzet
Élet
Aranykeretes szalonképek, az elitről az elitnek festett művek után a 19. század második felében a valóság betört a műtermekbe, a festők érdeklődésének középpontjába az eltagadott nyomor, a szegénység került. A magyar kultúra napja alkalmából összeállításban foglalkozunk a magyar festészet forradalmi időszakával, amelynek szimbolikus kezdete – a század nagy magyar festője, Munkácsy Mihály 1844-es születése – egybeesik a Himnusz megzenésítésének évével. 
Kiállítás mutatja be a Kelet-kutató Vámbéry Ármin életútját.
Feljegyzések a jegyzetek könyvéből (2. fejezet)
Utolsó Figyelmeztetés
Fókusz
Interjúnk Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárral.
Első karakter
Közélet
Nem várt helyről kapott elismerést a hungarikumnak számító népegészségügyi termékadó: az Európai Bizottság legfrissebb egészségügyi országprofilja méltatja a csipszadó néven ismertté vált intézkedést. Az élelmiszergyártók nem ilyen lelkesek, szerintük több probléma is van a szabályozással.
Bár a veszprémi gimnázium kezdeményezése végül meghiúsult, precedenst teremtett volna Magyarországon, ha egy állami fenntartású középiskolában gendersemleges mellékhelyiség jön létre. Kis lépés az elfogadás irányában, vagy az antropológia meghazudtolása? Megoszlanak a vélemények az ügyről.
Az zavarja valójában a balliberális szcénát, hogy a közbeszédet már nem kizárólagosan a saját történetkeretezése uralja.
Tizedik évébe lépett az Orbán-kormány új, egységes közfoglalkoztatási rendszere. Noha az ellenzék azt terjeszti, hogy a kabinet elsüllyeszti a közfoglalkoztatást, magára hagyva a szegényeket, egész más kép rajzolódik ki dél-borsodi és Tápió-vidéki riportunk nyomán és a Belügyminisztériumban szerzett információkból.
A harmadik természetnek is nevezhető virtuális valóság képes kitölteni az emberi mentalitás és fantázia birodalmát, illetve szabályokat alkot, amelyeket a felhasználók önként, akár szabadságuk feláldozásával is hajlandók megtartani.
Külhon
Momentum Doctorandus néven 2011 óta dolgozik egy kárpátaljai csapat azon, hogy összefogják és segítsék szűkebb szülőföldjük tudományos pályára készülő magyar fiataljait. A szervezet vezető személyiségeivel beszélgettünk a sokéves munka tapasztalatairól.
Külföld
2020 őrült év lesz, már ami az amerikai belpolitikát illeti, hiszen eljött az újabb elnökválasztás ideje.
Tragikus incidensek történtek amerikai városok utcáin az elmúlt időszakban: szélsőséges nézeteket valló feketék támadtak zsidókra. Honnan ered ez a feszültség, és hogyan reagál rá a fősodratú amerikai sajtó? Körképünk az amerikai vallásosság és multikulturalizmus mélyvalóságáról.
Bejöttek Sebastian Kurz merész húzásai: az őszi előre hozott választáson tarolt az általa megújított Osztrák Néppárt, az év elejére pedig összehozta a konzervatív-zöld koalíciót, minden fontos pozíciót megőrizve pártja számára. A felek elégedetten kezdhetik meg a kormányzást nyugati szomszédunkban.
Precedens
Önkényesen hozná előnyös helyzetbe a zöldnek minősített cégeket az Európai Központi Bank a hitelhez jutásnál. A klímavédelmi ambíciók egyik képviselője Christine Lagarde, az intézmény ősszel kinevezett elnöke, de a jelek szerint ellenállásra számíthat az igazgatótanács új tagja, Isabel Schnabel részéről.
Makronóm
Az eredetileg bölcsészvégzettségű Bernáth Ágotának néhai férjétől kellett átvennie a gépipari céget, s akkor sem adta el, amikor fizetésképtelenné vált, és már otthon is kikapcsolták a gázt. Közgazdászvégzettséget szerzett, és hatvan országba exportáló világmárkát épített.
Meta
50 könyv a jövőről
Biztonságot adó állam, fejlett demokrácia és zakatoló globalizáció nem létezhet egyszerre: a háromból egynek ideje búcsút intenünk. A leggyengébb láncszem a globalizáció, amelyből a jövőben a kevesebb több – állítja a legelismertebb török gazdasági gondolkodó.
Tudomány
Közelebb kerülhetünk az univerzum fejlődésének egy meghatározó, de eddig ismeretlen korszakának megismeréséhez a galaxisok és kvazárok körüli kozmológiai ionizált buborékok vizsgálatával. Kis-Tóth Ágnes, az ELTE atomfizikai tanszékének doktorandusza a téma kutatójaként mesél a távoli űr rejtélyeiről.
Feminens
Sokfelé járt már a világban a Párkányból induló Janszó Orsolya, most a Hágai Királyi Konzervatóriumban fejleszti tovább énektudását – s tanulja el a még fokozottabb szorgalmat és öntudatosságot.
Jegyzet
A felelősen elvégzett munka és a visszacsatolások hiányában rossz döntések fognak születni, torz rendszerek alakulhatnak ki, amelyek már joggal válnak kritika tárgyává.
Élet
Hogyan lehet gyermek nélkül megélni az anyaság érzését? Mit változtat a személyiségen egy nemzetközi siker? Milyen üzenettel bírhat ma egy málenkij robotról szóló film? Gera Marinával az Örök tél sikeréről, a főszerep emberpróbáló kihívásairól és a magyar filmgyártás helyzetéről is beszélgettünk.
Ötven éve halt meg a nagy nevettető, Latabár Kálmán.
Utolsó Figyelmeztetés
A háború után született nemzedéknek jobb volt az élete, mint az előző generációnak, de ők is megküzdöttek a maguk kihívásaival, és nagy többségük tisztességgel adta át a stafétát a fiatalabbaknak. Kijár nekik is a tisztelet a lekezelés helyett.
Interjúnk Rod Dreher amerikai konzervatív íróval a baloldali kulturális radikalizmusról, Közép-Európa történelmi tapasztalatáról és a kereszténység jövőjéről.
Első karakter
Közélet
Ha elrévedünk a múltban, tudni fogjuk, mit kell tenni a jövőben.
Emelkedő bérek, fogyasztás és megtakarítások – ezt várják erre az évre Magyarországon a szakemberek. A trendek nem változnak, ám némileg lassulhat a növekedés. A világgazdaság csak félig-meddig szabadult meg a tavalyi recessziós félelmektől, de a magyar gazdaság eddig jól vette az akadályokat.
A bibliai ember tudja, hogy nincs jövőbe látó képessége.
Öt év alatt harminc százalékkal csökkent hazánkban a csecsemőhalandóság. Az elképesztő eredmény a jól szervezett újszülöttgyógyászok, nővérek, szakdolgozók alázatos munkáját dicséri. Szabó Miklós neonatológussal verejtékes harcokról, feldolgozhatatlan kudarcokról és euforikus sikerekről beszélgettünk.
Külhon
A múlt században New Jersey-ben a zongoratanítás nagyasszonyaként ismerték a magyar származású Olga Von Tillt. A kalandos életű, kifinomult ízlésű, magyar gyökereit haláláig ápoló asszony tanítványai révén jelentős hatással lehetett a modern könnyűzene alakulására.
Külföld
A Migrációkutató Intézet munkatársai tavaly novemberben szakmai terepkutatáson jártak a bevándorlás szempontjából egyszerre kibocsátó, tranzit- és célországnak számító Marokkóban és a Spanyolországhoz tartozó Ceutában. Útinapló a bevándorlók által elképzelt földi paradicsom kapujából.
Donald Trump 2016-os diadala nyomán megkezdődött a Republikánus Párt és holdudvarának ideológiai átalakulása, úgy tűnik azonban, a neokonzervatívok sikeresen túlélték a populista fordulatot. Kultúrharcos közírók és provokatív Twitter-nacionalisták indultak most harcba a régi konszenzus hívei ellen.
Nem a klímaharcosokkal van a baj, hanem azokkal, akik nem engedik feltenni a legfontosabb kérdést: hogyan fog a bolygónk elbírni tízmilliárd embert?
Precedens
A német alkotmánybíróság fennállása óta első ízben nem az alaptörvény, hanem az uniós jog alapján vizsgálta felül a német bíróságok döntését. E felfogás térnyerése könnyen alááshatja a nemzetek Európájának eszméjét.
Hasznos jellemfejlesztő gyakorlat, ha az ember néha a főbűnök szemszögéből megvizsgál olyan dolgokat is, amelyeknek látszólag semmi közük nincs az erényhez, illetve az erénytelenséghez.
Makronóm
Amerikai helyett ázsiai álom? Gurbaksh Chahal indiai–amerikai high-tech vállalkozó, a világ egyik leggazdagabb üzletembere az amerikai Szilícium-völgyben halmozta fel vagyonát, mégis úgy véli, hogy a jövő Kínáé.
Meta
50 könyv a jövőről
A mesterséges intelligencia a 21. század legfontosabb technológiája. Hatása az életünkre nagyobb lehet, mint a tűzé vagy az elektromosságé. Most dől el, hogy rohamos fejlődése az ember szempontjából ragyogó vagy tragikus jövőhöz vezet.
Feminens
Kilencvenegy év alatt a Time magazin mindössze hétszer ítélte oda nőknek a sokat tárgyalt és sokat vitatott Az Év Embere címet.
Budapesti történetek
Az aszfaltbetyároktól a Rottenbiller utca bükkfa burkolatát eladó szélhámoson át Vámosi Jánosig: utainkban benne rejlik előző két évszázadunk egész történelme.
Jegyzet
Magyarként Trieszt az utolsó pont, ahol otthon vagyok, miközben Itáliában vagyok, de mégsem. Mindennek a határán vagyok, és ez jó.
Élet
Találkozni vele olyan, mint egy örkényi helyzetgyakorlat: színre vált a dolgok fonákja. Beszélgetni pedig olyan, mint bármely szólóját lekottázni – nehezített pálya. A címkék, a szavak leperegnek róla, de nem is velük szövetkezett – negyedhangokkal. Lajkó Félix az óév magyar világzenei sikeréről, a másik dimenzióba léptető dallamosságról és a művészi önterápiáról. 
Különös hangvételű, szokatlanul tipografált kötet jelent meg a nyolc éve elhunyt Makovecz Imréről. Makovecz Benjamin személyes hangvételű visszaemlékezése a néhai építőművész rajongóit és kritikusait egyaránt meglepte.
 Megyeri János a párizsi Moulin Rouge után Pécelen, a Ráday-kastélynál kialakított műtermében alkot.
Feljegyzések a jegyzetek könyvéből (1. fejezet)
Utolsó Figyelmeztetés
Interjú Douglas Murray brit konzervatív publicistával a genderőrületről, a populizmusról és a konzervatívok lehetőségeiről.
Átalakuló szakképzés, megváltozó beiskolázási és óvodakezdési rend, külföldi nyelvtanulási program, bővülő ingyenes tankönyvellátás és kötelező emelt szintű érettségi – 2020 számos újdonságot hoz az oktatásban.
Első karakter
Közélet
Színésznek készült, de népszerű televíziós lett. Katolikusnak keresztelték, ám felnőttként már a református hit a sajátja. Nem szereti, ha politikailag kategorizálják, a közügyek csak távolból érdeklik. Interjúnk Gundel Takács Gáborral sportról, televízióról, családról és régi karácsonyokról.
A jobboldalnak a klímahisztéria vulgármarxizmusa helyett a Teremtés iránti alázat útját kell követnie.
A Krucsi-tanyán szívszorító körülmények között él egy kétgyermekes csonka család. A karácsonyi asztalra biztosan nem kerül ünnepi vacsora, és a gyerekek nem bontogathatják sorra az ajándékokat a fa alatt. A Magyar Református Szeretetszolgálattal igyekeztünk legalább az ünnepi várakozást szebbé tenni számukra.
Külhon
„A magyar közösség hatalmas asszimilációs nyomás alatt van, de rajtunk múlik, engedünk-e a nyomásnak. Nem szabad félni. Én nem fogok félni” – szögezi le a felvidéki Somorja református lelkésze. György András kurucos öntudattal képviseli a magyar identitást a Pozsonyhoz közeli kisvárosban. Riportunk a Mandiner hetilapból!
Külföld
Elsöprő választási győzelmével Boris Johnson átlépte a Rubicont. Ez a képzettársítás már nem is tűnik távolinak, ha tudjuk, az eredetileg ókortörténész brit miniszterelnök előszeretettel választ klasszikus előképeket politikájához. A brexitnek szerinte nagyon is sok köze van a Római Birodalomhoz.
Japán a fegyelmezett, kemény és termelékeny munkálkodás hazájaként ismert – de változó világunkban már a távol-keleti szigetország munkakultúrája is változóban van.
Minden korábbinál hatalmasabb létszámú a fiatal nemzedék a Közel-Keleten: a már az internet korában szocializálódó ifjú tömegek egy része a szabadabb életmód, más részük viszont a fanatikus gondolatok hívévé szegődhet. Egy biztos: az új nemzedékek át fogják formálni a most is forrongó régiót.
Egy birodalom uralkodó népéből egy független kis ország hátrányos helyzetű kisebbségévé válni nem csekély változás: az észtországi oroszok és a többségi társadalom között lassan alakul csak a harmónia. De azért alakul – derül ki az észt vidékről született riportunkból.
Kormányválságok, pártrendszerek összeomlása és tüntetéshullámok minden kontinensen: a világtörténelem új korszaka már elkezdődött, az átrendeződés ütemesen zajlott a 2019. esztendőben is. Globális körképünk!
Precedens
A karácsony mindig jó alkalom arra, hogy előkerüljön egy nehéz kérdés: miként kellene viszonyulnia a szekuláris államnak a vallási jelképekhez? Nemrég egy svájci kisvárosban borzolta a kedélyeket az egyik állami iskola azzal, hogy a karácsonyi ünnepségből törölt néhány keresztény vonatkozású dalt.
A szoros választási küzdelmekben az állampolgársággal nem rendelkező bevándorlók jogellenes részvétele is eldöntheti az eredményt az Egyesült Államokban. Ők inkább a Demokrata Pártot támogatják, vagyis törvénytelen voksolásuk főként a baloldalt erősíti – mondja Jesse Richman, az Old Dominion University politikatudomány-professzora.
A szabadságról és a „hódítás nélküli vitézségről”.
Makronóm
Az embereket nagyon megviseli a karácsonyi készülődés, és sokkal stresszesebbé válnak, mint az év más időszakaiban. Kivéve a keresztényeket.
Még a fenyőfát is Nyugat-Európából hozzák a hazánkban működő külföldi üzletláncok. Mekkora biznisz a karácsonyfázás? Termelőkkel és kertésszel is beszélgettünk arról, hogyan teszi próbára a magyar termelőket a multik gazdasági és a klímaváltozás természeti ereje.
Meta
Ha a tetteinkkel nem az emberi jók előmozdítására törekszünk, az végső soron az emberi lét aláásását jelenti.
50 könyv a jövőről
Hit és tudomány kapcsolatában nem fontos, hogy egyes hittételekre akad-e konkrét bizonyíték. Az számít, hogy a vallásosság döntően hozzájárul az emberi közösségek túléléséhez. A kereszténység közben a látszat ellenére virágzik, és a 21. század legfontosabb vallása lesz.
Tudomány
Az ortofotó nemcsak a természeti tájban alkalmazható ökológiai céllal, hanem a fenntartható településfejlesztésben és a minél kevesebb járulékos környezettani károkozással végbemenő beruházások megtervezésében is fontos szerepe lehet. A magyar kutatások egyre több lehetőséget tárnak fel.
Feminens
A cukrászcsalád immár ötödik nemzedéke munkálkodik nap mint nap azon, hogy a „budai Gerbeaud” megőrizze hírnevét, egyre jobbá váljon. Három üzletükből kettő női vezetővel büszkélkedhet – a cukrászdavezető testvérpárral, Auguszt-Arató Augusztával és Auguszt-Arató Flórával beszélgettünk.
Budapesti történetek
A Városligeti Műjégpálya Európa legrégebbi ma is működő műjégpályája, a kontinens legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete. És főleg másfél évszázad egymást követő nemzedékeinek emlékeit őrző, különleges téli korzó.
Dr. Szőke Péter Jogász, a Sant’Egidio katolikus közösség budapesti vezetője. 2019-ben a közösség érdemelte ki a Szent Márton-díjat Pannonhalmán
Élet
Az ünnepi könyvtermésből mindig nehéz válogatni. Kétféle szempontunk volt: egyfelől természetesen a művek minősége, másfelől pedig az, hogy hazai szerzők munkáit ajánljuk. A magyar irodalom gazdag és sokféle árnyalatot felmutató kínálata érzésünk szerint nem mindig jut el az olvasóhoz, ebben szeretnénk most a segítségükre lenni. Az alábbi könyvek mindegyike komoly és értékes munka, igazi ajándék lehet a karácsonyfa alatt.
Az egyik generációja legjobb táncosa, a másik kiemelkedő tehetségű zongorista, a harmadik énekel, filmre forgatott képekkel keresi a fogást a valóságon, és bár a saját útjukat járják, egy tőröl fakadnak: Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó fiai. Ha István, Mihály és Márton egyszerre vannak otthon Zuglóban, máris ünnep van Bereczéknél. Karácsonyi kerekasztal apával és fiaival bukfencekben kimondható igazságokról, a világ csámpaságairól és nagy hatalmú bolondokról.
Utolsó Figyelmeztetés
Harangozó Teritől Martin Luther Kingig mindenkinek van egy álma. Kortárs vízióink keretrendszerében pedig a karácsony – az ideális esküvő mellett – az álmok koronaékszere.
A tudományos és az egyházi élet szereplői, valamint politikusok értékelték lapunknak az idei évet.
Csókay Andrással, a Bangladesből hazatért idegsebésszel missziós orvoslásról, a hit erejéről, az abortusz és a hálapénz kérdéséről beszélgettünk.

összesen: 20 db | 5 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 következő utolsó