Nem vicc: Stoltenberg szerint Ukrajna támogatása fontosabb, mint a NATO-képességi célok teljesítése

2024. április 17. 18:41

A szervezet főtitkára úgy látja: még tovább kell fokozni az Ukrajnának nyújtott támogatást.

2024. április 17. 18:41
null

Nyitókép: Photo by Odd ANDERSEN / AFP

A szövetségesek választaniuk kell a NATO-képességi célok teljesítése és az Ukrajnának nyújtott további katonai segítség között, a NATO-főtitkár szerint pedig jelenleg az utóbbit kell előnyben részesíteni – derült ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai nyilatkozatából. A szövetség vezetője, a dán, a holland és a cseh miniszterelnökkel adott közös sajtótájékoztatóján elmondta: 

fokozni kell az Ukrajnának nyújtott támogatást, az országnak több légvédelmi rendszerre van szüksége. 

Hangsúlyozta, hogy a helyzet a harctéren továbbra is nagyon nehéz, és annak ellenére, hogy több szövetséges ország segélycsomagokat jelentett be, valamint az amerikai kongresszus is további támogatást szavazhat meg, Ukrajnának ennél is többre van szüksége. „A mai találkozónkon egyetértettünk abban, hogy a NATO-nak nagyobb szerepet kell vállalnia az Ukrajnának nyújtott biztonsági segítségnyújtás és képzés koordinálásában. Abban is egyetértünk, hogy Ukrajnának hosszútávon kiszámítható pénzügyi támogatásra van szüksége” – emelte ki Stoltenberg. A főtitkár bejelentette azt is, hogy a NATO-Ukrajna Tanács pénteken ül össze, hogy megvitassa, hogyan lehetne Kijev számára több légvédelmi rendszert biztosítani.

(MTI)

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­s­­­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­k­­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
evpus
2024. április 18. 06:18
Lefizették, mint Ursulát.
Lisa
2024. április 18. 04:52
Lehet tovább segíteni, csak akkor egyik párt se számoljon 2026-ban a családunk, ismerőseink szavazatára!
Martell 2
2024. április 17. 21:33
Vajon Tomasonak milyen pénznemben fizetnek a kommentekért ? Biztos nem jüanban :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!