Fake newst terjeszt Magyarországról a Bloomberg

2024. április 30. 09:27

A Bloomberg és a Szabad Európa is azt állítja, hogy a kínai elnök Budapesten nagy bejelentést tesz, ám egyelőre csak a tárgyalások zajlanak egy autógyártó vállalat beruházásáról.

2024. április 30. 09:27
null

Nyitókép: Bloomberg

A Bloomberg is átvette a Szabad Európa hírét, amely szerint Hszi Csin-ping kínai elnök Budapesten, Orbán Viktor társaságában jelenti be, hogy a kínai Great Wall Motors Magyarországon, pontosabban Pécs mellett építi meg első európai gyárát – csakhogy ez fake news.

Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója az álhírrel kapcsolatban közölte:

A kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett. Ezzel kapcsolatban a kormány számos döntést meghozott az elmúlt hónapokban. A híresztelésekkel ellentétben azonban semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán.

Az viszont tény, hogy a felek tárgyalnak egymással, azaz egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újabb olyan beruházást jelent be Magyarország, amelyről egész Európa irigykedve beszélhet. Egy héttel ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is meglátogatta Kína egyik legnagyobb autógyártóját Baodingban, ahonnan ezt írta:

A több ezer fejlesztőmérnök munkájának eredménye szemmel látható: a folyamatosan megújuló csúcstechnológia teszi az ázsiai és a világpiac egyik legsikeresebb szereplőjévé a vállalatot. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. április 30. 12:39
Annak idején szerencsére Horthy hagyta az egészet, és aláírta inkább Trianont, ha már a népirtó Tiszáék odabasztak több százezer magyar fiatalt teljesen feleslegesen az isonzói pokolba.
gilou-au-clavier
2024. április 30. 12:34
Fake news-t tejeszt a magyarországi kesmanyik és közmédia. Eddig már 400+ sajtópert vesztettek el. Nyilván a hazudgáló, gerinctelen sunyimagyarság országában az emberek is a képükre formálják a viszonyokat.
Tommaso
2024. április 30. 11:23
Az nem fake-news, hogy mig Orbán alatt a felére csökkent a forint értéke, addig a cseh korona többet ér az EURÓHOZ KÉPEST, mint 2010 előtt. A magyar forinthoz viszonyitva pedig sokkal többet. MAGYAR-t vagy CSEH-t az ország élére, mert Orbán nem vált be.
Tommaso
2024. április 30. 11:20
Aki egy diktatúrában birálja a diktatúrát, az nincs könnyű helyzetben. Mert az Állampárt lakájmédiája és agyatlan trolljai azonnal rá- vetik magukat, és ott mocskolják, gyalázzák rágalmazzák, ahol érik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!