Izraelnek nincs választása

2023. november 08. 06:09

Az amerikai és európai „haladás” ideológiai vakságtól vezetve teszi azt, amit tesz. Az oroszok nem.

2023. november 08. 06:09
Demkó Attila
Demkó Attila
Magyar Nemzet

„A Hamász október 7-i mészárlása óta megváltozott a Közel-Kelet, de a világ is. Az első sokk döbbenetét felváltotta a nagyhatalmi politika cinizmusa és az arab rendszerek önvédelmi reflexe. A legszomorúbb, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a globális «progresszió» egy platformra került az orosz propagandával, az áldozatot hibáztatva, sőt a nyugatiak esetében szinte gyűlölve. Mert az oroszok legalább szűken vett nemzeti érdekeiknek megfelelően, a hatalmi politika szemszögéből járnak el, amikor a milliárdos muszlim világot maguk mellé akarják állítani.

Az amerikai és európai «haladás» viszont tudatlanságból, öngyűlöletből, ideológiai vakságtól vezetve teszi azt, amit tesz. Azok a narratívák, amelyek a hódító Oszmán Birodalmat vagy az arab kalifátusokat valami toleráns, multietnikus államként írják le, szemben a kolonialista Nyugattal, szóra sem lennének érdemesek, ha nem lennének annyira elterjedtek ezekben a körökben.

Ezt is ajánljuk a témában

Izrael hirtelen nagyon egyedül lett, alig több mint egytucatnyi állam állt ki mellette az ENSZ-ben – köztük Magyarország. A Nyugat belső torzulásai nagyon is okkal nyomaszthatják a zsidó államot. Párizsban, Londonban vagy Berlinben lassan ugyanúgy kell figyelni az utca hangulatát, mint Ammanban vagy Kairóban. Tömegek vonulhatnak fel Allahu Akbart!-t kiáltva, gyakorlatilag egy genocídumot támogatva. Mert amit a Hamász akar, az nem a kétállami megoldás, hanem a zsidóság fizikai elpusztítása, de minimum elűzése.  

A gázai háború sötét felleget vetett Ukrajnára is.

A nyári offenzíva sikertelensége miatt eleve borús hangulat a mélypontra jutott. Bár csak az nem látta, aki nem akarta látni: Ukrajna másodrendű lesz abban a pillanatban, amikor az USA egy fontosabb régióban néz szembe krízissel. Izrael bizonyos értelemben fordított helyzetben van, mint Ukrajna. Katonailag meg tudja nyerni a háborút – amire Ukrajna már a saját katonai vezetői szerint sem képes. (...)

Nem kérdés, vannak a Nyugati Parton túlkapások az izraeli telepesek részéről, és az sem, hogy nem mutatnak jól a falak a képernyőkön. De eközben kétmillió palesztin izraeli állampolgárként sokkal jobban és szabadabban él, mint a négyszázmillió arab túlnyomó többsége. Arról nem is beszélve, hogy a sok tízmillió térségbeli keresztény elnyomása és hol lassú, hol gyorsabb felszámolása senkit sem érdekel a progresszív körökben. Pedig ők a térség legrégebbi vallása-kultúrája a zsidóság után, nem az iszlám. Ha nagyon visszamegyünk a történelemben, nem is kétséges, ki is ebben a térségben az igazi hódító.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bendarzsevszkij Anton

Facebook

Idézőjel

Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a kicsi, de hangos aktivista kisebbség narratívája.

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 08. 15:39
"Pedig ők a térség legrégebbi vallása-kultúrája a zsidóság után, nem az iszlám." Az egyiptomi a legrégebbi vallási kultúra a térségben. A zsidó vallás is abból származik. Az analfabéta kecskepásztor zsidó nép nem volt azon a szinten, hogy saját kultúrát hozzon létre. A vallást és a kultúrát az egyiptomi Mózes adta nekik.
Akitlosz
2023. november 08. 15:36
"De eközben kétmillió palesztin izraeli állampolgárként sokkal jobban és szabadabban él, mint a négyszázmillió arab túlnyomó többsége." Gázában? Na ne!
Akitlosz
2023. november 08. 15:34
"Izrael hirtelen nagyon egyedül lett, alig több mint egytucatnyi állam állt ki mellette az ENSZ-ben – köztük Magyarország. " Szégyen. Magyarország vezetésére nézve. Nem magyar érdek az a háború.
Akitlosz
2023. november 08. 15:32
Demkónak van választása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!