Kárpátalja határát érte támadás, egy magyarok által épített alagút lett a célpont

2023. augusztus 12. 12:34

„Ezeket az alagutakat a Kárpátok lábánál nyugati felszerelések szállítására használják” – nyilatkozta egy orosz katonai szakértő.

2023. augusztus 12. 12:34

Az Osztrák–Magyar Monarchia idején épült az az alagút, amely a Kreml célpontja lett – olvasható az Index cikkében, amely orosz sajtómegjelenésekre hivatkozva azt írja: a Lviv megyéhez tartozó, Kárpátaljával közös határon elhelyezkedő Beszkidi alagútról van szó, amelyet 

még a monarchia idején építettek, 1886-ban.

A lap szerint az alagút az 5. páneurópai közlekedési folyosó részét képezi, és Ukrajna számára stratégiai jelentőséggel bír, hiszen biztosítja a kapcsolatot a Nyugattal. Ezzel a lépéssel pedig 

Moszkva elvághatja az Ukrajnába irányuló NATO-szállítmányok egy részét.

„Ezeket az alagutakat a Kárpátok lábánál nyugati felszerelések szállítására használják. Úgy vélem, hogy azért csaptunk le, hogy megakadályozzuk a Lengyelországból és Romániából érkező fegyverek szállítását, hogy megállítsuk az ukrán hadsereg erőinek megerősödését” – magyarázta Anatolij Matvicsuk orosz nyugalmazott ezredes és katonai szakértő az MK.ru-nak.

Nyitókép: Nemes János / MTI

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 13. 09:39
"Falióra tábornok B_kanya 2023. augusztus 12. 16:08 kárpátalja felé lövöldözik az ork, " A rozsdás Lancetekkel, mint a Warcraft rajongó náci megmondta :)
Martell 2
2023. augusztus 12. 23:49
Jól tették, ha újra magyar lenne Kárpátalja, akkor érdekelne az alagút.
Kvasztics Fedor
2023. augusztus 12. 17:29
Ha rajtunk és Kárpátalján keresztül érkeztek volna fegyverek Ukrajnába, ez már korábban megtörténhetett volna. A Kárpátokon nem vezet át annyi útvonal, mint a lengyel-ukrán határon, könnyebb kiiktatni azokat.
lendvaiildiko
2023. augusztus 12. 16:58
Még a legelvakultabb "irredenta" magyart sem állíthatja, hogy az ezeréves határ környékén magyarlakta területek vannak. Arra ruszinok, ukránok vannak döntő többségben. Sajnos Kárpátaljáról az Antal kormány / Jeszenszky Géza is lemondott. Ha tetszik, ha nem az arra u krajna. Teljes joggal támadhatják az oroszok, még akkor is, ha magyarok építették. Az aljas németek, Rheinmetall - nem véletlenül - magyarlakta teleülésre jönne fegyvergyárával. No, ha azt támadják meg, akkor lesznek a magyarok (és románok) nagy bajban. Ilyenkor nem annyira demokrácia finnyásak a németek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!