Feloszlatta a kárpátaljai kényszersorozás elleni tüntetést az ukrán hatóság

2024. március 26. 06:34

A kényszersorozás során több sok 18 és 60 év közötti hadkötelest megvertek, miközben mikrobuszba tuszkolták őket a hadkiegészítők.

2024. március 26. 06:34
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Több kárpátaljai településen is tüntetést tartottak a helyi lakosok a kényszersorozások ellen. Beregrákoson és Beregváron nők és idősek zárták le Kijev-Csap főútvonalat, így tiltakozva az egy durvuló sorozás ellen – írta meg a hirado.hu.

A lap szerint Kárpátalján az utóbbi időben megszaporodtak az elhurcolások.

A kényszersorozás során több sok 18 és 60 év közötti hadkötelest megvertek, miközben mikrobuszba tuszkolták őket a hadkiegészítők.

Ahogy korábban megírtuk, Ukrajnában jelenleg akut emberhiány van a fronton, ezért Kárpátalján is egyre több katonai ellenőrzőpontot állítanak fel, és lényegében a hatóság az utcákról rabolja el a civil férfiakat.

Mivel Ukrajnában a hadiállapot idején tilos tüntetéseket és tömegrendezvényeket szervezni, a Beregrákoson és Beregváron tartott demonstrációkat is hamar feloszlatta az ukrán hatóság.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­á­­r­­n­­­a­­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
auditorium
2024. március 26. 08:52
Ezt a hirt miért nem közli le a politikailag "korrekt" nemzetközi média? A nyugati polgárokat alaposan szedálják. A belga teenagerek szavazási jogáról sem érkezett tájékoztatás.
Kanmacska
2024. március 26. 08:36
Azt hittem, az ukrán mintademokrácia és Európa további hősies, önfeláldozó védelme, valamint a háború folytatása mellett tüntettek!
Zsolt75
2024. március 26. 07:40
Csoki Mit tehet azon kívül, hogy szinte egyetlen európai kormányként a békét sürgeti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!