Új vezetőt nevezett ki Zelenszkij a munkácsi járás élére

2024. március 17. 08:00

Luhanszk megye volt kormányzója vezeti ezentúl a kárpátaljai járást.

2024. március 17. 08:00

Nyitókép: Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

***

Luhanszki terület korábbi vezetőjét, Szerhij Hajdajt nevezte ki a Munkácsi Járási Állami Közigazgatás élére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – számolt be róla az ukrán Unian hírügynökség. 

Hajdaj korábban 2015 szeptemberétől 2018 novemberéig vezette már a Munkácsi Járási Állami Közigazgatási Hivatalt.

A járás korábbi vezetője Edgar Tokar február 2-án mondott le.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2024. március 17. 11:16
Viktor Mikita kormányzóval kifejezetten jó a külügy viszonya, ezen ez aligha változtat túl sokat.
remi
2024. március 17. 10:36
"Nem tudni, hogy a személyi változás javít-e vagy ront-e az ottani magyarok helyzetén? " De, tudni. Az, hogy a megye ("oblaszty") nélkül maradt luhanszki izét nevezik oda ki már önmagában is nagyon beszédes. De tulajdonképpen mostanra már tét nélküli, a becslések szerint Kárpátalja lakossága a háború kezdete óta 700E-1,2 mio közötti mértékben nőtt (ez a két szélső becslés) ergo akár megduplázódott, miközben a magyarság létszáma a magyarul pár szót vekegő cigányokat is ideszámítva már jóval 100E alatt lehet. Rövidebben: Kárpátalja elhoholosítása befejeződött. Ilyet még csau se tudott anno megengedni magának, persze csau nem is volt zejukompatibilis, de a csaunál százszor aljasabb hoholok annál inkább.
lendvaiildiko
2024. március 17. 10:05
Nem tudni, hogy a személyi változás javít-e vagy ront-e az ottani magyarok helyzetén? De lesz-e ott elég magyar egyáltalán, akinek javítani kellene a helyzetet? Avagy ez még csak amolyan szépségflastrom.
kobi40
2024. március 17. 10:01
Mármint az USA, vagy a NATO nevezte ki. Pontosítsunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!