Késsel fenyegettek egy rabbit Bécsben

2020. november 27. 07:03

A rabbi szerint a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki.

2020. november 27. 07:03
null

Egy nő letépte egy rabbi kipáját, és kiabálva késsel megfenyegette őt Bécsben csütörtökön – jelentette az APA osztrák hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan antiszemita támadás történt, amelyet Sebastian Kurz osztrák kancellár elítélt.

„Nem tűrjük az antiszemitizmust!”

Senkinek nem esett bántódása az incidensben, a nő elmenekült a helyszínről a rendőrség közleménye szerint. Az Oe24 osztrák hírtévé értesülése szerint a rabbi azt mondta a rendőrségnek: a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki.

– írta a Twitteren Karl Nehammer belügyminiszter. Kurz kancellár pedig úgy fogalmazott a Twitteren: „A lehető legszigorúbban elítélem a mai bécsi támadást, amely egy rabbit ért. Határozottan fel kell lépnünk az antiszemitizmus ellen, és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a zsidók továbbra is biztonságban élhessenek Bécsben, mert Európa zsidók nélkül nem Európa.”

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. november 28. 21:05
Hát ha már idáig letekertem, akkor szabad itt egy hely. HEJ!
makapaka2
2020. november 27. 19:51
Az EU idiótái pedig Magyarországgal és Lengyelországgal szórakoznak közben. Aztán jöhetnek a plüss macik, és a gyertyák.
ZolieM
2020. november 27. 13:45
"Minek mentek oda!?" KG
nempolitizálok
2020. november 27. 13:08
Ez hír?????? Na és. Sokakkal megtörténik, akik nem rabbik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!