Az a tompa zúgás a Puskásban

2021. július 07. 17:49

Csak jött, nőtt, elért, és átcsapott rajtunk. Kószáló milliárdosok néztek fel a kijelzőkre, tán visszajátszanak valamit? Semmit. Hát… egyszerűen csak vezettünk Münchenben!

2021. július 07. 17:49
null
Ókovács Szilveszter

Megcsíptünk két jegyet. Ülünk csuromvizesen a Puskás tetején, szemünk előtt a világ legdrágább játékosai. Portugália kóstolgatja Franciaországot, Ronaldo Mbappét, Pepe meg Griezmannt. A legszebb helyen a legnagyobb nyárban. Nem merem a bajomat kisebbik fiamnak mondani, hiszen ő életében először ülhet itt, és már annyira várta. De mit keresek én itt? Eközben két kamaszom a szurkolói zónában, felhívni őket lehetetlen, a stadionban, ha épp működne is a vonal, érthetetlen a telefon: hatvanezer polgártárs tesz érte. A net reménytelen, azt se tudnánk meg, ha ufók tartanának felénk, nemhogy a lényeget: hol tart a német–magyar?

Hát miféle ördöngös sorsolás húzta azt nekem, hogy akkor jussak ide, abban a két órában, amikor pont máshol, bárhol máshol lenne a helyem, hogy legalább lássam vagy csak halljam, mi van a mieinkkel? Ennél még az Aranycsapat világtól szögesdróttal, multimédiától zavaróállomásokkal elrekesztett hazai hallgatósága is többre jutott; mi, a több tízezer magyar idebenn semmit se tudunk. Mintha önkéntes karanténba vonultunk volna, világbajnokkal és Európa-­bajnokkal büntetve. „Büntetve”, oké.

Nézek, de nem látok. A többiek is feszengenek. Van időm gondolkodni. Térdeltek? Nem térdeltek a németek? Volt-e tényleg tízezres szivárványerdő Münchenben? Miféle ellenszélben kénytelenek futballozni magyarjaink, és ez vajon lesújtja-e őket, vagy épp doppingolja?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!