Díszrezsicsökkentés helyett a közüzemi díjak áfáján nyesne az MSZP

2013. március 27. 10:56

Frakcióvezető-helyettesük szerint kizárólag a szocialisták támogatják a valódi rezsicsökkentést.

2013. március 27. 10:56

Merev elutasítás fogadta mindent tervüket, ami meghaladja a tíz százalékos „díszrezsicsökkentést”, mondta sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán. Az MSZP-s képviselő közölte, pártja a közüzemi díjak és az alapvető élelmiszerek áfáját is öt százalékra csökkentené, amellyel kapcsolatban törvényjavaslatot nyújtanak be.

A mostani rezsicsökkentés csak hajszálnyi segítséget jelent, mert a kormány döntései az elmúlt években átlagosan több mint százezer forint többletterhet raktak a háztartásokra, véli Lukács.

Az MSZP-s politikus úgy véli, Rogán Antal nem mondott igazat, amikor azt állította, az energiaszolgáltatóknak a szocialista kormányok nyolc éve jelentette az aranykort. Lukács szerint a szolgáltatók az első Fidesz-kormánynak köszönhették a számukra extraprofitot hozó aranykort, az Országgyűlés pedig egy 2005 decemberében benyújtott jogszabályban a hatósági árazással tette lehetővé az árak leszorítását.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. március 27. 20:20
Kis naivak! Nem az áfát, hanem az extraprofitot kell nyesni! Mit lehet várni azoktól, akik még azt sem ismerik fel, hogy két-három ütődött tönkre vágja őket?
mustármag
2013. március 27. 20:09
Így kevesebb jutna a közalkalmazottaknak de maradna a profit a tulajnak.Szocialisták.
kjkj945
2013. március 27. 19:47
Werőberber már valami értelmeset is kitalálhatna!!!
Cafka Margit
2013. március 27. 18:38
Hatalmas kár, hogy véletlenül sincs egyetlen szocialista politikus akit igazmondáson lehetne rajtakapni.... ezt a párt titkárt se Hogy is volt 2006 választások előtt? Hatalmas adó és és áfa csökkentést vitt véghez kormányotok - mi is folyt a csapból? : " mi nem csak beszélünk róla, mi tesszük is..." -és lőn a választás, majd azonnal el is törölték az összes adócsökkentést - ezek vagytok ti hiteles szocialisták... hányingerem van mindegyiktől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!