Megújul a Várkert Bazár

2013. február 08. 10:05

Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester szerint épp időben döntöttek a felújításról.

2013. február 08. 10:05

Az „utolsó pillanatban” született meg a döntés Várkert Bazár felújításáról, Nagy Gábor Tamás szerint ugyanis a terület állapota nagyon sokat romlott a rendszerváltás óta.

Az eddigi kormányok ugyan foglalkoztak a Várkert Bazárral, de „mindenkinek beletört a bicskája”. A polgármester szerint „nagyon összetett a feladat”, ezért is vallhattak kudarcot az elmúlt húsz év kormányai, az ügy „nagyon sokszor elveszett a bürokrácia útvesztőiben”. A második Orbán-kormány uniós támogatásokra pályázott és komplex módon képes kezelni a várfejlesztés kérdését – véli a kerületvezető.

„Úgy tűnik, hogy valóban egy cikluson belül az első döntéstől a végrehajtásig, az átadásig el tudunk jutni” – mondta Nagy Gábor Tamás, majd közölte, összesen kilencmilliárd forint uniós forrást fordítanak a Várkert Bazár felújítására.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robin
2013. február 09. 09:16
"Budapest jelentős épületegyüttesei mindig olyan időszakokban születtek, mikor dübörgött a panama" A kivitelezőktől besöpört csúszópénz is elég ok, akár félbehagynak projekteket, ha nem ők kapták a zsét, - legfeljebb saját zsebre újra kezdik. Ócsa is erre kellett, pedig sokkal olcsóbb lett volna az eredeti ígéret, hogy olcsón felvásárolják a dobravert ingatlanokat, bérbeadják a lakóknak, akik megtarthatják munkájukat, a gyerekeik iskoláikat, emberi kapcsolataikat és később esetleg visszavásárolhatják lakásaikat. Ezt aztán elvetették, mert a nulláról építkezés, teljes infrastruktúra kialakítása másik hozta a jattot... x(
Robin
2013. február 09. 08:36
"a másik csövön a 4 millió szegénységben vergődő, kilátástalan sorsú embereről hullajtjátok krokodilkönnyeiteket." Igen. le is égne a pofámról a bőr, ha ezen képes lennék felülemelkedni, ahogy azok teszik, akiknek a kötelességük lenne.
trendo
2013. február 09. 08:14
Ilyen nagy horderejű projektet Magyarországon mindig csak a centralizált diktatúrák tudtak levezényelni, ha megvolt hozzá a politikai akarat. Most minden együtt áll ahhoz, hogy ezt a Dunaparti ékszerdobozt végre rendbetegyék, ha nem is hihető, hogy a ciklus végéig készen lesz, hiszen elképesztő nehézségekkel kell az építőknek szembenézniük.
székely
2013. február 08. 20:30
A Várkert Bazáron túl jó lenne szétnézni a Vár gyönyörű műemlék lakott épületein. Jó néhány épületnél ( Országház, Úri,Táncsics Mihály utcák) hullik a vakolat rohad az ablakkeret stb. Tudom nem milliárdos lakók élnek benne, de valamilyen panelprogramhoz hasonló felújítást megérdemelne hazánk egyik ékszerdoboza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!