Nyári szünet

2023. június 22. 13:51

A forradalmi vezetés úgy döntött: a nyári hónapokban szünetelteti a háborgást.

2023. június 22. 13:51
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Lehoczki Noémi nem bír ki még egy pedagógustüntetést. Ezt ő maga, a Szikra Mozgalom elnökségi tagja írja a Mérce.hu hasábjain. »Magyarország utolsó, még egyelőre szabad, de már támadás alatt álló alkalmazottai harcoltak és vesztettek – kesereg a barikádról lekecmergő leányzó. – A dolgozók megfigyelésére is eszközt teremtő státustörvény elfogadásával nemsokára talán ők is el fognak hallgatni. Példamutató magatartásuk lehetett volna a mindent borító első dominó, de nem lett az. Miért? Miért vagyunk egyedül?« Az a baj, magyarázza szikrácska, hogy az »általános sztrájk« és a »szakmák összefogása« pusztába kiáltott szavakká lettek, az ellenzék utolsó reménye, az összefogás is megbukott, letargia lett úrrá az országon. »A társadalom felső rétege a belenyugvást és a menekvést választotta, az alsóbb rétegei pedig eddig is csöndben voltak.«

Itt a világvége!

Gondolom, az orbáni diktatúra az oka mindennek. Rendőrök biztosították a tüntetések helyszínét, ha kellett, elterelték a forgalmat, közben útbaigazították az érdeklődőket, parancsnokuk a sajtónak is a rendelkezésére állt, tájékoztatta a fenyegetettségben rettegő tévéstábokat, a balhé reményében idecsődített nyugati kollégákat… Ki számított ilyesmikre?

Persze az is lehet, csupán arról van szó, hogy a hőbörgésben megfáradt tüncizők nyaralni mentek. A forradalmi vezetés úgy döntött: a nyári hónapokban szünetelteti a háborgást. Ilyenkor ugyanis nehéz összeterelni a felkelőket, sokan szabadságukat töltik, tóparton lazítanak, árnyékban kokszolnak stb. (Akárcsak hűvös, esős napokon, akkor is át szokták ütemezni a randalírozást.) Meg aztán a forradalmároknak is jár a pihenés.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Professore
2023. június 23. 15:32
Ez az egész tüntetéssorozat egy vészharang-kongatás volt. Tüntettek kulturáltan, kicsit vehemensebben (bár inkább a diákok, a tanár nem ez az emberfajta), és csak megalázást meg bosszútörvényt kaptak. Ettől a szakmai probléma még nem szűnt meg, és nem, nemcsak a fizetés a gáz. Viszont szeptemberre kiderül, mekkora pusztítást végzett a kormányunk ezzel a hozzáállással. Tantestületek esnek szét, alig marad valaki aki tanítson, és szerintem nem a nagyvárosokban lesz igazi hiány, hanem a Fidesz-bázis vidéken, mert egy megyeszékhely iskolája simán elcsábíthatja a falusi iskola legjobb oktatóit.
Hyazinth
2023. június 23. 10:10
"...árnyékban kokszolnak..." :)
mondeos
2023. június 23. 08:10
Egyébként a tanaraknak a nyári szünetre is járni fog a 800.000 forint fizetés?
Majdmegmondomén
2023. június 22. 16:24
Biztosan benne van a pakliban, de kell egy kis pihi amúgy is, mert a választásokig ezt megunja a nép. Ősszel visszajön mind a 15 magát tanárnak valló ellenzéki politikus és feltüzelt (100 dolláros) középiskolás és akkor lesz nemulass! (Nekik)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!