A nácik is Európáért harcoltak

2023. május 03. 15:36

Robert C. Castelnek igaza van, amikor felidézi, hogy Adolf Hitler is Európáért harcolt.

2023. május 03. 15:36
null
Morvay Péter
Facebook

„A nácik is Európáért harcoltak

Lehet etimológiai vitát folytatni arról, hogy a magyar nyelvben a »nagy« és a »nagy jelentőségű« fogalmak között milyen árnyalatbeli különbség van (a köznyelvben a kettő átfedi egymást), de ettől még Robert C. Castelnek igaza van, amikor felidézi, hogy Adolf Hitler is Európáért harcolt.

Az európai egységről nem a humanista utópisták beszéltek először, hanem pont azok, akik Európát példátlan pusztításba sodorták. A harmincas évektől kezdve a nácik, az olasz fasiszták és több európai kollaboráns kormány képviselői részletes terveket készítettek Európa politikai és gazdasági integrációjáról.

Az 1937-es nürnbergi pártnapon Hitler például ezt mondta: »Talán minden más országnál jobban érdekel bennünket Európa. Nemzetünk, népünk, kultú­ránk és gazdaságunk az egyetemes európai közegből nőtt ki. Ezért ellenségei vagyunk minden olyan kísérletnek, ami viszályt és pusztítást próbál kelteni az európai népek családjában.«

A lenti képen az SS által Párizsban rendezett kiállítás látható, a felirat: »A Waffen SS Európáért harcol«

Minderről bővebben a Hetekben is írtunk, a link a kommentek között.

És még egy megjegyzés: akik most az izraeli biztonságpolitikai szakértőben vélik felfedezni a újnácizmus rémképét, mélyen hallgattak, amikor egy valódi újnáci bukkant fel az elhíresült széderestén. Így működik a szelektív morális érzék mostanában sokaknál.”

***

Nyitókép: Illusztráció

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2023. május 04. 20:53
A cím helyesen: A nemzeti szocialisták is Európáért harcoltak.
letsgobrandon
2023. május 04. 03:30
Nem jut eszembe a fickó neve de Hitler egyik tanácsadója találta ki az EU-t ..más a csomagolás .. de a szar ugyanaz
pemete jakab
2023. május 03. 22:29
Castel azért érezte, hogy túlment egy ponton, ezért visszakozni próbált. Az ember azt gondolta, itt vége a sztorinak, de egyesek, ahogy a fenti szerző, azért tudnak lejjebb süllyedni.
egynick
2023. május 03. 19:26
Ez hülye. Vajon olvasta a Mein Kampf-ot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!