Amit az RTL a kiragadott részlettel, kattintásvadász címmel előad, az karaktergyilkossági kísérlet

2023. május 03. 06:18

Nem értek egyet Robert C. Castellel: szerintem Hitler nem nagy, hanem kifejezetten kicsi európai vezető volt.

2023. május 03. 06:18
null
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„Nem értek egyet Robert C. Castellel: szerintem Hitler nem nagy, hanem kifejezetten kicsi európai vezető volt.

Nem is vezető, csak vezetőcske. S biztosan európai??

Ugyan már, RTL.hu – csak az érti félre Castel mondatait, aki félre akarja érteni. Ő nem politikus, vagy diplomata – hanem egy biztonságpolitikai, s katonai szakértő. Holokauszttúlélők leszármazottjaként, izraeli állampolgárként – ugyan hogyan gondolhatná bárki is, hogy a tömeggyilkos náci diktátort fel akarná magasztalni.

Hitler ördögi jelentősége nagy, borzalmas pusztítást végzett a világban – tevékenysége megbénította a világot évekre. A maga gonoszságában meghatározó politikus volt, Castel erre utalt, s ez a szövegkörnyezetből ki is derül.

Persze nem kell vele egyetérteni, ahogy itt sokan emlegettek más nagyhatású európai vezetőket is. A világrend alakítása szempontjából, érdekes vita is szólhat Európa befolyásának megváltozásától.

De, amit az RTL a kiragadott részlettel, s kattintásvadász címmel előad: az karaktergyilkossági kísérlet, politikai támadáskísérlet. Castel ellen, az Ultrahang ellen, a Hit Gyülekezete ellen (amely közösségnél többet az antiszemitizmus, neonácizmus visszaszorításáért senki nem tett) és a Fidesz ellen.

Ócska egy próbálkozás, nem ez az első ilyen, s vélhetően nem is az utolsó.

De nem ismeretlen ez: a világ amelyben Netanjahut is párhuzamba lehet állítani Hitlerrel, Izrael államát le lehet fasisztázni, ahol mindenki egyenlő a náci diktátorral, aki nemzetállamokban gondolkozik – ott nyilván Castel szavai is kiforgathatók.

Közben robotol az anticionizmus zászlaja alatt a mainstream média a zsidó állammal szembeni alattomos riportjaival, elő-előbukkan pár antiszemita karikatúra a hasábokon, s megy a szemhunyás a karlendítős, judapestezős, zsidólistázós botrányhősök felett.

Ilyen kor ez.”

Amit a győri előadásomon mondtam, továbbra is fenntartom

Hitler volt az utolsó európai vezető, aki Európából kiindulva próbált új világrendet meghatározni.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 06. 07:26
Sikerült mára az iralkodó narratívának annyira leegyszerűsíteni a dolgokat, hogy kb bármit fel lehet ír i a jó és a rossz küzdelmeként. Pontosabban abszolút jó és az abszolút rossz küzdelmeként. Így kialakulnak azok a karakterek, akiknek kizárólag jó vagy kizárólag rossz tulajdonságai vannak. Nincs szükség árnyalásra, a rossz attól rossz, hogy soha semmi jót nem tett, vagy ha mégis, azt egy nagyobb gonoszság céljából, tehát mégis rossz. A legújabbkori európai identitástudat alapja, hogy legyőzte Hitlert. Az abszolút gonoszt. Az embert akinek csak negatív tulajdonsága volt (pedig vegán is volt, érdekel ez bárkit?). A mostani háborúban is sikerült egy ugyanilyen karaktert felfesteni, akit a közvélekedés ugyanúgy holtan akar majd látni, miután az Ukránok kitűzték a zászlót a Kreml tornyának csúcsára. Hiszen a gonoszt legyőzni és megsemmisíteni kell, nem pedig tárgyalni vele. Ez a baj azzal, ha túl sok netflixet nézünk.
Thanos
2023. május 04. 06:51
A Kristallnacht is szavakkal kezdődött! Az RTL egy zsidó embert vegzál! Ergo, az RTL egy antiszemita média és nácik módjára viselkedik! Hol van ilyenkor az antifa??? Hol van Jámbor Bandi ilyenkor???
amaurote
2023. május 03. 16:01
kulifaijúdás! te ördög! ezek megint egyszerű nyelvi és marketinges trükkök. attól hogy hitler európai volt még nem az európai érdekekért harcolt, hanem zavaros és gyilkos+fajgyűlölő nemzeti célokért. azaz ti hitgyülektés júdásfarkasok tudatosan mossátok össze a dolgokat. attól, hogy németország európában van, és hitler németországért harcolt (még ez se igaz), még nem európai vezető volt, nem európáért harcolt. sajnos a hitgyülekezete tagjait annyira elhülyítették a brutális hamis tanításokkal, hogy még ezt is beveszik... és közben kicsinálják a saját testévreiket is, tanusítom, a bátyám hitgyülekés vezető...
CharlieBrown
2023. május 03. 12:49
Szépen felmondta a leckét a Kulifai kisfiú. Jár a buksisimi a főnökeitől. Akik bizony egy elnyomó terrorista-államot üzemeltetnek faji alapon, Izrael néven. És ezért kellett két világégést csinálni. A világleggonoszabbja volt az egyetlen Európában, aki a trianoni gyalázatot úgy-ahogy igazságosan rendezni akarta. És meg is tette. Hazáját a teljes csődből - ahová Izrael későbbi alapítói taszították - hat év alatt világhatalommá emelte. Persze Kulifai fajának pénzrendszeréről ehhez le kellett szakadni. Nem is volt kegyelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!