Cluedo az EU-val

2022. február 07. 09:59

Komoly erőfeszítések folynak egy „föderálisabb” EU létrehozására.

2022. február 07. 09:59
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Corvinák

„Az uniós politikát figyelni kicsit olyan, mint a Cluedo elnevezésű detektívjáték. Valami történik a hátsó szobában, de nem tudni, hogy mi. Kapunk néhány támpontot, aztán ki kell derítenünk. Az uniós politika figyelemmel kísérése is hasonló. Sejteni lehet, hogy valami történik, és hogy ez a valami hatással lehet az életünkre, de nem tudjuk pontosan, hogy mi az. Az eurokraták egy európai szövetségi állam létrehozásán mesterkednének, és az országot, ahol Ön is él egy olyan adminisztratív »tartománnyá« változtatnák, amelynek nincs hatalma saját sorsának alakítása felett?

Az EU tisztviselői ezt persze tagadják. Az elmúlt egy évben azonban az EU Cluedo játéka érdekes támpontokat adott nekünk, és a kép kezd kirajzolódni. 

1. jel: A Franciaország által kezdeményezett, jelenleg is zajló, egyéves »Konferencia Európa jövőjéről« azt térképezi fel, hogy miként lehetne az EU struktúráit átalakítani. 

2. jel: Az új német kormány kijelentette, hogy ezt a konferenciát egy európai szövetségi állam létrehozására kívánja felhasználni.

3. jel: Az Európa jövőjéről szóló konferencián az »európai polgári vitacsoportok« azt javasolják, hogy csökkentsék a nemzeti kormányok hatalmát az EU-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. február 07. 20:29
Ez a krimi csak annyira rejtélyes, mint amelyiknek a címében már benne van, kit fognak megölni. Csak az a kérdés kik végeznek vele, hogyan játszanak össze, és hogyan próbálják eltussolni a tettüket A nemzetállamra rég kimondták hogy pusztulnia kell, az európai fehér ember beolvasztásra van ítélve, a kereszténység ideig-óráig megtűrt szín egy ideológiai palettáról, ami pont annyira tarka mint a szivárvány
Deplorable
2022. február 07. 19:45
Tisztelt Kálnoky úr! Amiről ön beszél, az nem "közép-kelet-európai", hanem kelet-közép-európai! Az érintett régió Közép-Európa keleti részén van, nem Kelet-Európa közepén! Ennyit földrajzból újságíróknak is illik tudni. Egyébkén a cikke fontos, sőt, kiváló, és köszönöm!
kulalak
2022. február 07. 15:45
Nincs egyetlen, (nem csak) a közép-kelet-európai társadalmakban népszerű „kevesebb integráció" álláspontját tükröző pont sem.
Caruso
2022. február 07. 15:34
Riasztó és félelmetes. Huxit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!