A jobbikos polgármester hagyatéka

2021. november 13. 14:15

Földi Istvánnál pitiánerebb, ócskább tolvajt senki nem ismer a környékén, az a típus, „aki egy sós kifliért az anyját is”.

2021. november 13. 14:15
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Néhány nappal ezelőtt nagy, rendszerváltó tüntetést tartott a Jobbik Mátészalkán. Rengetegen voltak jelen. Nyolcvannégy (84) fő. Ebből nyolc (8) »politikus«, például a legó-Jágó, a fröccsöntött Lenin-fiú Jakab, meg a rá vigyázó baromarcúak ketten, továbbá négy »újságíró”, valamint hét rendőr, vagyis hatvanhárom (63) »rendszerváltó« tüntetett a rendszerváltásért, ami elég tekintélyes mennyiségű ember, ha belekalkuláljuk, hogy a jobbikos tömegrendezvény egyik főszereplője Földi István volt, a térség összellenzéki (amúgy persze jobbikos) képviselőjelöltje.

Rumcájsz kiflicsücsökkel

A Földi úgy készült, hogy egyszer egy kisgyerek megtalálta a jičíni erdőben Rumcájsz szakállát és bevitte a hivatalba. Ott nézegették egy darabig, de mert nem tudtak vele mit kezdeni, elvitték ugyanabba a laboratóriumba, ahol a mesterséges húst állítják elő, ott pedig a szakáll köré növesztettek valamit. Ez lett a Földi. Szegény úgy néz ki, mint egy imbecil tálib, akiről leszerelték a robbanó mellényt, és egy jó nagy s…ggberúgással bezavarták a falusi vasútállomásra, hogy ott ijesztgesse a népet. No, ez a Földi azóta odalopakodik az emberek háta mögé, és elkiáltja magát, hogy »húúúú!«, mire van, aki ijedtében fölpofozza, más meg megfordul, »ja, ez a szegény hülye Földi!«, és kezébe nyom egy kiflicsücsköt.

A tálibon kívül talán ezért lett a ragadványneve a »kiflispista«, no meg azért is, mert nála pitiánerebb, ócskább tolvajt senki nem ismer a környékén, az a típus, aki »egy sós kifliért az anyját is«, vagyis »kiflispista«. Ezt a tevékenységét leginkább akkor végezte, amikor Kocsord polgármestere volt, és csak azt lopta haza, ami a keze ügyébe került, nagy valószínűséggel a guriga klotyópapírt is.

És akkor ebbéli ügyeiből nyújtunk most át egy színes kis csokrot a kedves olvasóknak.”

Borítókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalkai
2021. november 14. 08:06
Bayer nem mond igazat. Szerinte a 84résztvevőből -8 politikus-4 újságíró- 7 rendőr-2 testőr = 63 rendszerváltó tüntető. Valójában 25-30 rendőr volt, részben civilben. 40-45 fő lehetett a rendszerváltó tömeg.
Flagellator1974
2021. november 13. 23:19
"A Halcapone tulajdonosa várt egy darabig, aztán elment Kocsordra reklamálni az önkormányzathoz." :D
Knerten
2021. november 13. 18:40
10/10 "Vegyen téged tollára a Bayer Zsolt!" (Ősi dakota átok)
kunfia
2021. november 13. 18:18
"Olyan nincs, hogy egy tolvaj eleget lopott már, ezért egyszer csak abbahagyja – mondta Jakab Péter szerda reggel Nyírmadán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen összegyűlt emberek előtt a Jobbik elnöke azt mondta, a tolvaj csak akkor fog megállni, ha kezét törik, épp ezért nem érti meg azt a fideszes választói érvelést, hogy azért voksolnak Orbán Viktorra, mert „már eleget lopott”."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!