Hol vannak a rabszolgák?

2021. március 28. 08:22

A nyugati világ követeli vissza a külön bejáratú keleti munkáskezeket.

2021. március 28. 08:22
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Az uniós vakcinaútlevelek ügyét alkalmasint a szükségszerűség fogja elrendezni. Az unióban ugyanis semmi nem számít, sem a keresztény alapok, sem a valódi szolidaritás, még a tagországok nemzeti hagyományait, kormányzási szisztémáit sem tartják tiszteletben. Roppant elkötelezettek azonban a gazdasági ügyekben. Ezekkel kelnek, ezekkel fekszenek, csakis a gazdasági fejlemények, a statisztikák bűvölik el őket, a mutatók szinten tartását és örökös javítását tekintik az Európai Unió létkérdésének.

Nos, most az következik majd, hogy a saját bőrükre megy a vásár. Választaniuk kell a szép elvek és a gazdaság helyrebillentése között. Az unió nyugati felében ugyanis több millió kelet-európai munkavállaló dolgozik, akiknek egy része most otthon, a szülőföldjén ragadt a járvány miatt. Ezek az emberek egy-másfél éve hiányoznak az osztrák, német, francia, holland vendéglátásból, egészségügyből, szolgáltató szektorból. Miután az osztrák, német, francia és holland polgár nem áll neki nyugdíjasokat tologatni a szanatóriumban, nem sikálja ki a konyhát a vendéglőben, nem hozza ki tálcán az italt, már nem tud és nem akar csempézni, ácsolni, burkolni és betont önteni, most hirtelen felértékelődtek a kelet-európai munkavállalók.

Ezért lesz uniós vakcinaútlevél. A dolog nem tűrhet halasztást, a nyugati világ követeli vissza a külön bejáratú keleti munkáskezeket. Ilyenkor nem számítanak a magasztos elvek, a személyek szabad mozgása, az egyenlőség, meg a többi firkálmány. Csakis egy dolog fontos: az ő kényelmük, komfortérzetük. Hol vannak a rabszolgák? Még nem értek vissza? Hát, akkor lesz vakcinaútlevél!

Tragikomikus, hogy miközben a saját polgáraik millióinak életét veszélyeztetik, mert politikai okok miatt elzárják tőlük az orosz és kínai vakcinát, a saját nemzetgazdaságukból hiányzó munkavállalók visszaszerzését illetően nincsenek erkölcsi aggályaik. Hiszen a gazdaság szent, az ember nem. Ezt is megtanulhattuk járvány idején.

Nos, lesz tehát uniós vakcinaútlevél, de nem az észszerűség, hanem a fentiek miatt. Vicc az egész.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. március 28. 22:09
Ződike, ezeket az embereket ugye kényszerítik a munkára?
Vasalo
2021. március 28. 19:47
Hát még mennyi lesz, ha sikerül az EUnak megvalositani a NGEU hitelt. És nem tudom mi ellen tüntethetett Kunhalmi, aki még irni sem tud rendesen.
Jack Reynor
2021. március 28. 19:40
A rabszolgák Magyarországon vannak, 10 millió rabszolga, hiszen a rabszolgatörvény már több mint két éve hatályban van, az ellenzék hiába tüntetett ellene, hiába futott az ajtónak a Kunhalmi miatta.
zolka50.50
2021. március 28. 17:51
Szentesi Zöldinek ez a cikke is az identitásválságát mutatja. A vakcinaútlevelet cinikusan csak a nyugati országok munkaerőszükségletének kielégítésével indokolja. Hova sorolja például a Lengyelországban dolgozó kb. 200 ezer németet? A turizmus újraindítása meg sem fordul a fejében? Az nekünk például nem jó szerinte? Komolyan, úgy viselkedik, mint egy kamasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!