Miért gyűlöli a katonákat a magyarországi baloldal?

2021. február 18. 20:12

A kérdés megválaszolásához egészen a Károlyi-kormány hadügyminiszteréig, Linder Béláig kell visszamenni.

2021. február 18. 20:12
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Vasarnap.hu

»Miért járőröznek katonák az utcán? Minek van náluk fegyver?« Az elmúlt időben alighanem mindannyian találkoztunk ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, a katonákat (és úgy általában az egyenruhásokat) érintő rosszmájú megjegyzésekkel.

A rendvédelmi szervek elleni hangulatkeltésre a magyarországi baloldal is újra és újra rátesz egy lapáttal, Karácsony Gergely például azt írta a Facebookon még tavaly novemberben, a második hullám miatti lezárások első éjszakáját értékelve, hogy:

»Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy talpig fegyverben járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban. Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését.«

Nem akarom részleteibe menően elemezni a budapesti főpolgármester szavait, de arra azért kíváncsi lennék, hogy ha nem »talpig fegyverben«, Karácsony szerint mégis hogyan kellene járőrözniük a TEK-eseknek? Rózsaszín unikornist szorongatva? Esetleg Free SZFE-maszkot lóbálva?

Azonban nem Karácsony Gergely az egyetlen a baloldali térfélen, aki úgy fél az egyenruhától, mint ördög a tömjénfüsttől. Lakner Zoltán politikai elemző előbb (tavaly februárban) arról beszélt a HVG-nek, hogy nagyon zavarja a »főtisztek« megjelenése a miniszterelnök évértékelőjén, majd (tavaly novemberben) az általa fémjelzett Új Egyenlőség blog azért jajveszékelt, mert a Magyar Honvédség egy férfi katonát ábrázoló képpel emlékezett meg a nemzetközi férfinapról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2021. február 19. 05:26
"Miért gyűlöli a katonákat a magyarországi baloldal?", mert a honvédség rendet és fegyelmet jelent (nem ballibb műfaj). Csak nézzetek rá a fegyörre, jácobra, hadházira, grézyre és többi buzi és ballib elmebetegre.
nemecsekerno_007
2021. február 19. 00:39
Akik a magyar katonákat fikázzák azok mindig idegen érdekeket szolgálnak. Ezt véssék az eszükbe. Aki a Világbékén erőlködik azt előbb-utóbb seggbe fogják kúrni.
Magyarok Pásztora
2021. február 18. 22:36
Féljenek is a tetves komcsi hazaárulók.
kizökkentidő
2021. február 18. 22:20
"Miért gyűlöli a katonákat a magyarországi baloldal?" Félnek, hogy a nemzet felébred és akkor könnyen börtönben találnák magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!