Torz tükör

2017. december 27. 08:04

Harvey Weinstein szelleme megjelenik a Szent Péter téren, meg a bitcoin árfolyamának zuhanása és a krími válság.

2017. december 27. 08:04
Sitkei Levente
Magyar Idők

„A pápa beszédét nagy tömeg kísérte figyelemmel, mint minden alkalommal, akár mert hisznek, akár mert turisták az Örök Városban. Majd egy félmeztelen nő kiugrott a tömegből, felrohant a betlehemre, és megpróbálta elragadni onnan a kis Jézus szobrát. Testére az volt pingálva, hogy Isten egy nő, ezt is kiabálta, amíg a vatikáni csendőrök el nem vitték, a szobrot pedig kiszabadították a kezéből.

A felvételt rengetegen látták világszerte, hála a videómegosztóknak és az azonnal reagáló sajtónak. A pápa így kérhet békét Jeruzsálemnek, kérheti a háborúk befejezését, láthatja Jézus arcát minden menekült arcában, a lényeg az lesz, hogy a meztelen aktivista ott rohangál és visítozik, a csendőrök pedig megsértik az emberi jogait. Hirtelen minden tény eltorzul, minden esemény viszonylagossá válik, Harvey Weinstein szelleme megjelenik a Szent Péter téren, meg a bitcoin árfolyamának zuhanása és a krími válság.

Jézuska szobra meg visszakerül a jászolba. Csak egy szobor. De olyan, mintha sírna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. december 27. 09:18
Ami Vatikánban történt, az félelmet kelt minden ép értelmű, normális emberben. Ide vezet a liberális demokráciának csúfolt, végletekig eltorzult fasizmus. Ami pedig a leg félelmetesebb, hogy a hazai ballib politikának ez a követendő egyetlen lehetséges minta. Ami most Vatikánban megtörtént, az csak egy szimbóluma annak a gátlástalanul cinikus liberális demokráciának, ami nálunk tobzódott 2010 előtt, 8 borzalmas éven keresztül, és ami 2018 tavaszát követően újra fenyeget bennünket, ha nem leszünk kellő mértékben és elegen felkészültek az elhárítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!