A székelyek Horthy-képe

2017. augusztus 31. 13:42

A székelyek Csaba királyfi óta állnak őrt a Keleti- és a Délkeleti-Kárpátok mentén, védik az ezeréves Magyar Hazát, s a Kárpátok őrei addig élnek ősi hivatásuknak, amíg csak egy is akad közülük.

2017. augusztus 31. 13:42
Babucs Zoltán
Magyar Hírlap

„ A második bécsi döntés évfordulóján a liberális eszmékért élő, migránssimogató, a csonka nemzetben gondolkodó, az erdélyi magyarokat és székelyeket lerománozó honfitársaimnak üzenem, hogy életükben legalább egyszer utazzanak el Erdélybe és a Székelyföldre – és ne az olasz vagy a francia tengerpartra, vagy éppen Brüsszelbe, ahol bepanaszolhatják saját országukat –, ahol a hegyek között a fenyők az égig érnek, és a legszebb ízes magyar beszédet lehet hallani, esetleg nézzék meg az 1940-ben készült, Kelet felé! című, az erdélyi or-szággyarapításról szóló filmet, vagy tegyék félre gerjesztett viszolygásukat, és olvassanak Nyírő Józsefet, Szabó Dezsőt vagy Wass Albertet – és elmélkedjenek magukban!

A székelyek Csaba királyfi óta állnak őrt a Keleti- és a Délkeleti-Kárpátok mentén, védik az ezeréves Magyar Hazát, s a Kárpátok őrei addig élnek ősi hivatásuknak, amíg csak egy is akad közülük. Ők nem tehetnek róla, hogy több millió magyar testvérükhöz hasonlatosan a 20. században, két vesztes világháború után a békecsinálók a fejük felett húzták át az országhatárokat. Nemcsak ők hisznek a magyar feltámadásban, hanem a csonka haza azon magyarjai is, akik Istenben, hazában és nemzetben gondolkodnak, tisztelik a kormányzó emlékét, mert való igaz, hogy a »békeszerződések nem örökkévalóak«.

Jól vésse hát eszébe minden magyar Wass Albert haza szóló üzenetét: »És lészen csillagfordulás megint / és miként hirdeti a Biblia: / megméretik az embernek fia / s ki mint vetett, azonképpen arat. / Mert elfut a víz és csak a kő marad, / de a kő marad.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. augusztus 31. 19:40
A nagyapám amikor 1970-en meghalt Maroskereszturon az ágya felett a kereszt alatt Horthy Miklós képe volt.
avízazúr
2017. augusztus 31. 18:02
"A székelyek Csaba királyfi óta állnak őrt a Keleti- és a Délkeleti-Kárpátok mentén, védik az ezeréves Magyar Hazát, s a Kárpátok őrei addig élnek ősi hivatásuknak, amíg csak egy is akad közülük." Istenem! Most ez komoly??? Hogy lehet ennyire belemerevedni egy végvári szerepbe, bennragadni egy múltbeli ábrándban? Most akkor nem porlik, mint a szikla??? Nem maroknyi?
BőröndÖdön
2017. augusztus 31. 17:00
Kicsordult a könnyem...:)
balbako_
2017. augusztus 31. 16:22
Művészi szinten ugyanebből a témából ajánlott mű: Wass Albert Jönnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!