Választási matematika, narratíva másképp

2017. július 27. 08:25

A reálpolitika egyre fontosabb lesz a számunkra, Orbán Viktor országunk méretétől függetlenül narratívát, narratívákat ad, vagy ha kell, lehetséges szcenáriókat vázol fel Európa számára.

2017. július 27. 08:25
Mező Ferenc
Magyar Idők

„Első állítás: a reálpolitika egyre fontosabb lesz a számunkra, Orbán Viktor országunk méretétől függetlenül narratívát, narratívákat ad, vagy ha kell, lehetséges szcenáriókat vázol fel Európa számára, s olyan alternatívákat, amelyeket évekkel ezelőtt nem akartak észrevenni, kinevették, kifújolták. Most pedig egyre több szövetségest talál, és legalább már vitatkoznak a megvalósítás lehetőségein.

Második állítás: a globalizáció a jelenlegi nyugati világ világuralmi formája, egyfajta szimbólum nyelve, de annyira rosszul dekódolt, hogy a saját kultúráját is aláássa, kikezdi, feloldja. Válságtünetként van már jelen. Más formát kell kitalálni. Ez a nyelv nem jó.

Harmadik állítás: geopolitikai fontosságunk nő. Ezt talán nem árt kifejteni. A Pireneusok mellett a Kárpát-medence volt Európa végvára. A Pireneusok az arab időkben, a Kárpátok és a Kárpát-medence a török időkben védte az idősödő kontinenst. A mai időkben megint erősödik ez a szerepkör, két okból: a földrajzi helyzet – logisztikai szempontok, közlekedési csomópontok, a balkáni útvonal – miatt, és természetesen politikai akaratból és felismerésből. Kihívás és válasz törvénye. Reális veszély, reális válasz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. július 27. 14:35
Bamulatos, mintha 40 evvel ezelott irnak ezeket a cikkeket a Partelet c. lapban. Honnan jonnek elo ezek a kriptokommunistak?
madarasi.abel
2017. július 27. 12:50
reálpolitika, amikor telibe szarjuk az elveket, és csak a hatalompolitikai megfontolások vezetnek. míves ez az újbeszél :)
Mich
2017. július 27. 12:43
„Reális veszély, reális válasz.” Pl. a bevándoroltatás és a kvótázás ügyében.
csuka
2017. július 27. 11:48
"Dr. Orbán Viktor a B'nai B'rith (Szövetség Fiai) nevű, szigarúan faji alapon szerveződő zsidó szabdkőműves páholy tagja a fél volt MSZMP-vel és SZDSZ-szel." --- Cigányokat is bevesznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!