Egyenlő szavazati jog: itt az idő, hogy bizonyítson a Fidesz!

2017. március 02. 13:36

Tarthatatlan és tűrhetetlen, hogy adminisztratív akadályokkal a magyar kormány kizárta a több százezernyi, külföldön élő és dolgozó magyart az egyenlő választójog gyakorlásának lehetőségéből.

2017. március 02. 13:36
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Közlemény

„A kormányzati napilap értesülései szerint a Fidesz újra hozzá kíván nyúlni a választási törvényhez, néhány »technikai módosítást« kívánnak végrehajtani a szabályozáson. Ismerjük a Fidesz vonzódását a demokratikus játékszabályok erőszakos elferdítéséhez, ezért erős kétségeink vannak azzal kapcsolatban, hogy nem pusztán ismét csak a saját érdekei szerint akarják-e módosítani a választási szabályokat.

A Fidesz azzal bizonyítani tudná a demokratikus értékekhez való elkötelezettségét, ha - módosítva a jelenlegi szabályozáson - megszüntetné azt a régóta fennálló alkotmányellenes állapotot, amely első- és másodrangú magyarokra osztja a választókat. Tarthatatlan és tűrhetetlen, hogy adminisztratív akadályokkal a magyar kormány kizárta a több százezernyi, külföldön élő és dolgozó magyart az egyenlő választójog gyakorlásának lehetőségéből. Több ezren írták már alá - legtöbben külföldi magyarok - a személyes honlapomon azt a petíciót, amelyben azonos választójogot követelünk az érintetteknek. Ha a Fidesz módosít a törvényen, akkor nem hagyhatja figyelmen kívül a véleményüket és kérésüket!

Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) hivatalos jelentése nemrég kimondta: az egypárti választási törvény jogosulatlan előnyökhöz juttatta a Fideszt 2014-ben, amely tulajdonképpen egyenlő a választási csalással. A kormánypártok jelenlegi választási rendszere tehát egyértelműen alkotmányellenes, erkölcstelen és szégyenletes. Itt az idő és a lehetőség tehát, hogy változtassunk ezen: megadva az egyenlő választójogot a külföldön dolgozó és tanuló magyaroknak is. Ha a Fidesz ezt most sem támogatja, akkor nem marad más, mint csalók gyülekezete, akik hol elferdített törvényekkel, hol kopaszokkal akadályozzák az állampolgárok jogainak gyakorlását.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2017. március 02. 22:25
Ujhelyi... Vissza.mennyééé!
kjkj945
2017. március 02. 19:21
eb esz 14-ben bősz me ellen szavaztak Ja csaltak????
Dénia
2017. március 02. 19:18
Erre lett volna jó a regisztráció, ha hatalmas hisztériás vergődéssel nem kaszáljátok el! Mert csak az nem tud levélben szavazni a külföldön tartózkodók közül, akinek van Magyarországon állandó lakcíme.
puszika
2017. március 02. 18:21
Csak tudnám mi az oka,hogy a legutóbbi Trócsányi-Szoci,HB,TSZ.......brüsszeli csörtéről kussolsz Pistám? Ja,ott megint árnyékbokszolás volt,és ismét megkaptátok a magatokét!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!