A fehér középosztály lázadása

2016. november 29. 09:24

Mai világunk megértéséhez új megközelítési módokra, új gondolatokra van szükség, mert a régi beidegződésekkel és a régi nyelvi-fogalmi eszközökkel egyre kevésbé tudjuk leírni és megérteni a történteket.

2016. november 29. 09:24
Tóth Gy. László
Magyar Idők

„A felszínre került ügyek sokasága önmagában cáfolja azokat az atlantista körökben hangoztatott nézeteket, miszerint az Egyesült Államok egy erkölcsi alapokon nyugvó liberális demokrácia, a szabadság hazája, amelyik mentes a korrupciótól, a szegregációtól, a faji-etnikai ellentétektől, a szociális feszültségtől, a nyomortól stb. Az utóbbi két-három évtizedben az Egyesült Államok demokratikus intézményei erodálódtak, az erkölcsi értékek relativizálódtak, és felszínre kerültek az etnikai-kulturális ellentétek is. A kettészakadt politikai osztályt lefoglalta a 2008-as pénzügyi válság negatív következményeinek elhárítására tett kísérletsorozat, miközben az USA világpolitikai vezető szerepe is csökkent.

Mai világunk megértéséhez új megközelítési módokra, új gondolatokra van szükség, mert a régi beidegződésekkel és a régi nyelvi-fogalmi eszközökkel egyre kevésbé tudjuk leírni és megérteni a történteket. Előítéletek és tabuk nélkül, mélyebbre ásva kell feltárni a bonyolult gazdasági-társadalmi folyamatokat.

Nagy kérdés, hogy Donald Trump és csapata mennyire lesz képes ennek felismerésére. De ugyanez vonatkozik az Európai Unió szellemi elitjére, és a nem túl képzett politikai osztály tagjaira is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. november 30. 05:54
Tóth Gy. László: A fehér középosztály lázadása Elolvastam de semmit se mondtál. Abszolút semmit. Jó lenne tudni mit fizet a felcsúti cigány egy ilen semmi sikkért? Feltételezem, hogy jól fizet mert ti is kaptatok közel egy milliárdot a 15+ népszavazásos milliárból.
noMores
2016. november 30. 00:22
Mennyire szar lehet mar a tudat, hogy a fost, amit ezek a seggnyalok irnak, a kutya nem olvassa...
Részeges
2016. november 29. 20:57
Az írás jó, de nekem semmiújat ne mond.
kálmi
2016. november 29. 16:31
Nagyon érdemes végigolvasni a cikket. Észbe kaptak az eddig " csendes amerikaiak". Talán nem késő, bár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!