Azért is: felszabadulás

2015. április 07. 07:57

A felszabadulás napja fontos nap. Fontos ünnep. Mely nem volt, hanem lesz. Hetvenedszer lesz. Pontosan harmincegy nap múlva. Május 8-án.

2015. április 07. 07:57
Révész Sándor
Népszabadság
„A felszabadulás napja fontos nap. Fontos ünnep. Mely nem volt, hanem lesz. Hetvenedszer lesz. Pontosan harmincegy nap múlva. Május 8-án. Nem nemzeti ünnep ez. Hanem világünnep. A nácik legyőzésével nem egy nemzet szabadult fel, hanem egy világ. (...)

Az a pár ember, aki április 4-én a Szabadság téri obeliszknél bohóckodott, és az a párszor pár ember, aki lájkolta őket a Facebookon, nem sokat számít. Sokkal többet számítanak május 8-a elsődleges ellenségei, akik tragédiának tartják, hogy Hitler és román, magyar, szlovák stb. szövetségesei vereséget szenvedtek. »Az európai tragédia napja: 1945. május 8.« Ezt olvassuk a jobbikos Kuruc.infón. Ebben a szellemben szerkesztik a kormánypárti Demokratát, ezt hirdeti a Pokorni Zoltán által megvédelmezett turul, a szélsőjobboldali kultuszhely a Böszörményi útnál, ebben a szellemben minősítenek terroristának kormányzati tényezők antifasiszta harcosokat.

Május 8-a ellen ünnepel majd május 9-én Moszkvában a liberális demokrácia leghatalmasabb és legveszélyesebb ellensége, a KGB-s Putyin is, aki a Szovjetuniónak nevezett kényszerszövetség felbomlását ma is világtragédiának tekinti, ami mögött a gonosz Nyugat cselszövése áll. Megértjük, hogy Orbán Viktor szívesen állna a Vörös téri emelvényen mellette. Ott a helye.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2015. április 07. 13:34
A Vörös Horda dúlását csak a kommunisták és a zsidók élték meg felszabadításként. Tény. A "felszabadulás" után a kommunisták mindenki mást és egymást is gyilkolászták. Százezerszám üldözték, kínozták, taposták és gyilkolták az embereket. Tény. Malenkij robot, büntetőtáborok, Recsk...Tény. A "magyar állam" együttműködött, a hatalom embereket gyilkolt. Tény. Amikor a német megszállás alatt, külső kényszerre a magyar állam együttműködött százezerszám polgárai elhurcolásába - az a világ tragédiája, a magyarság örökkés bűnös stb. Amikor az orosz "felszabadítás" alatt a magyar állam kényszer nélkül együttműködött a polgárai kifosztásában, verésében, gyilkolásában, táborba gyűjtésében - az mi? Révész mondja: F-E-L-SZ-A-B-A-D-Í-T-Á-S. Akkor is! Az ember hajlamos elfelelejtkezni, milyenek is ezek. De valamelyik mindig megszólal...
sine ira et studio
2015. április 07. 12:25
Minek kell ezt nyomatni? Felszabadulás és megszállás. A németek a bal karját vágták le az országnak, a ruszkik a jobbot, és most azon vitatkozik a szerző úr, hogy melyik fájt kevésbé? Komolyan?
berzsian56
2015. április 07. 12:23
Révész elvtárs, a demokráciában a bunkósághoz való ragaszkodás is alapjog. Ezért felesleges partizánosdit játszani. Ha neked felszabadúlás, hát dúljál fúljál kedvedre. Másoknak meg nem az, de ezt is meg kell tanúlnod elfogadni.
Ellensúly
2015. április 07. 11:35
Sanyikám, te ezt büntetlenül leírhatod a lapodban. De vajon mi lenne a büntetése annak, aki azt írná le, hogy a német és magyar csapatok 1941–42-ben felszabadították a Szovjetuniót? Márpedig ez közelebb állna a valósághoz, hiszen tény, hogy a nemzetiszocializmus nagyságrendekkel kevesebb halálos áldozatot követelt, mint a kommunizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!