GFG, a korszerű gondolkodó

2015. február 27. 15:48

GFG értelmezésében a politika nem más, mint a mindenkori helyzet ellenőrzése érdekében elkövetett, erkölcsi szempontból neutrális cselekvéssorozat.

2015. február 27. 15:48
Tóth Gy. László
Magyar Nemzet

Ezt a csűrés-csavarást a végtelenségig követni és cáfolni teljesen értelmetlen. Szomorú, hogy Stumpf Istvánnak ilyen utódai vannak a Századvég élén. A Magyar Narancs 2015. február 19-i számában megjelent interjú a következő mondattal zárul: »A jó politika se nem posztromantikus, se nem ideologikus, hanem cselekvéspárti. Ez ennyire egyszerű.«

Biztos ez?

A tradicionális jobboldali és nemzeti felfogás és értékrend szerint a politika erkölcsi dimenziók és etikai normák nélkül banditizmus. GFG értelmezésében a politika nem más, mint a mindenkori helyzet ellenőrzése érdekében elkövetett, erkölcsi szempontból neutrális cselekvéssorozat.

Akad tisztáznivaló bőven.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvid
2015. február 28. 02:41
L simon volt az igazan kemeny elmelkedo :( http://pcevagy.blogger.hu/2015/02/28/egy-ujabb-rossz-mondat
Devian
2015. február 28. 01:30
Csóri GFG xD Azért nem ezt érdemelné. Meggondolatlant nyilatkozott de azért durva ahogy nekiment az egész jobboldal. Meg most őszíntén mi fasztól is volt annyira polgári a 98-02 közötti Magyarország? Nem értem minek kell ekkora ügyet csinálni ebből. Csórit totál kicsinálják xD Tóth Gy-t is bírom meg minden, de ő annyira radikális, hogy az csak az echo tv-ben kompatibilis, most akkor ki fogja terjeszteni az igét?
Akitlosz
2015. február 27. 22:11
A politizálás alapvetően különbözik hatalmon mint ellenzékben. Ellenzékben lehet jobban ideologizálni, kicsi a felelősség, de Hatalmon fontosabb a pragmatizmus. A hatalom elsősorban és mindenekfelett meg akarja tartani a hatalmát, ezért politizál úgy, ahogyan.
ceres
2015. február 27. 18:31
Nem kívánnák olyan párthoz tartozni amely visszaesik a Magyarországon megszokott színtre:1. Másol.2. Ideologisztikus.3. A szó lelkisérűlt értelmében "moralizál". 4. A történelmi impotenciáját-szerencsétlenségét azzal próbálja elfedni, hogy "értékalapu".5. Álomvilágba menekűlve "romantikus".GFG-t félremagyarázzák.---(A polgári értelmiség soha semmilyen politikai sikert nem tudott korábban felmutatni.Mit műveltek 1990-94 közt? Mit műveltek 2002 tavaszán? Mit műveltek a 2006-os kampányban?)---A nyomor moralizált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!