Se fülke, se forradalom

2013. december 23. 14:19

Nem beszélnék még nemzethalálról, de csak azért nem, mert mindazok, akik nem részei fülkefornak, azok ki lettek tiltva, átkozva, szorítva a nemzetből.

2013. december 23. 14:19
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Itt vagyunk, ki tudja mennyien, talán néhány millióan, akik nem beszélhetnek nemzethalálról, merthogy nem tartozunk a nemzet testéhez, de forradalmat sem csinálunk, mert rólunk az Isten se tudja, hogy mi teszünk. És hova jutunk. Egyet azonban most biztosan látunk: a forradalom mellett már fülke se nagyon lesz; a kormány úgy alakította a választási rendet, hogy megóvhassa magát az ilyen változásoktól. Hogy Kossuth szavát használjam: a nép itt nem csináland semmit, csak az »alkotmány ellenes hajlamú kormány viszend végbe« mindent. Azaz szüntet be fülkét és öl meg forradalmat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!