Újabb magyar válogatott játékos kerülhet jövőre topbajnokságba

2024. április 26. 16:49

A magyar válogatott ifjú tehetsége 2027-ig elkötelezte magát Buffon egykori csapatánál, amellyel jövőre valószínűleg az olasz élvonalban játszhat.

2024. április 26. 16:49
Budapest, 2024. március 22.
Balogh Botond (b) és a török Kenan Yildiz a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szerződést hosszabbított az FC Parma-val Balogh Botond, a magyar labdarúgó-válogatott ifjú hátvédje – számolt be honlapján a pármai egyesület. A 24 éves játékos 2027-ig kötelezte el magát az olasz másodosztályban, a Serie B-ben 4 fordulóval a bajnokság vége előtt az első helyen álló klubhoz, amellyel jövőre remélhetőleg a Serie A-ban szerepelhet majd. 

„Nagyon örülök a hosszabbításnak. Az itt töltött öt év után pármainak érzem magam, szeretem a várost és a szurkolókat. 

Parma olyan, mintha a második otthonom lenne, hiszen 17 évesen érkeztem ide, nagyon fiatal voltam és itt váltam férfivá.

 Mindig is az volt a szándékom, hogy itt maradjak, ezért is volt könnyű megegyezni” – mondta az új szerződés aláírását követően a klub kommunikációs stábjának Balogh Botond. 

A még mindig csak 21 éves, 189 centiméter magas középhátvéd a Sopron SC-ben kezdte a labdarúgást, majd 13 évesen az MTK akadémiájához csatlakozott. Itt folyamatosan lépkedett felfelé a ranglétrán, majd 

2019-ben 17 évesen igazolt az olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon egykori klubjának Premavera csapatához (korosztályos csapat), és 2020 október 31-én debütált a felnőttek között. 

Ekkor még nem sok szerep jutott neki a nagyok között, összesen 3 meccsen kapott lehetőséget a Serie A-ban, és egyszer az olasz kupában, de ekkor még játszott a Primavera csapatban (az olasz klubok utánpótlás-csapatainak elnevezése). A Parma kiesett a Serie B-be, de magyar labdarúgónak továbbra is várnia kellett a lehetőségre. A tavalyi labdarúgóidényben már 15 mérkőzésen küldték pályára, de még mindig nem vált stabil kezdővé.

 Az áttörés 2023 novemberében következett be, a bajnokság első 11 fordulójában mindössze kétszer lépett pályára, azóta azonban rendszeresen végigjátssza a mérkőzéseket, azaz végre alapember lett belőle.

 Hogy ebben mennyi szerepe volt annak, hogy november 19-én Montenegró ellen kiváló játékkal debütált a magyar labdarúgó-válogatottban, nem tudni, de sejthető, hisz a klub közleményében is úgy fogalmaznak, „miután 15 éves kora óta minden korosztályos válogatottnak tagja volt, elkötelezettségének köszönhetően három mérkőzésen már a felnőtt nemzeti együttesben is szerepelhetett”. A Parma jó eséllyel küzd a bajnoki címért és a feljutásért, és ha ez sikerül, a magyar válogatottnak lesz egy újabb labdarúgója, aki stabil kezdőjátékos egy topbajnokságban. 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2024. április 26. 18:09
4 forduló van hátra a Serie B-ből, a Parma hárompontos előnnyel áll az élen, de a harmadik (már osztályozós, nem azonnali feljutó) Venezia 6 pontra van tőlük. Szóval az esélyeik igen jók az azonnali feljutásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!