Orbán Balázs: Magyarország az európai elektromosautó-gyártás központja lesz

2024. május 07. 23:02

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a kínai látogatás abban is jelentőséggel bír, hogy Magyarország a régióban kulcsállammá váljon.

2024. május 07. 23:02
HSZI Csin-ping; ORBÁN Viktor

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország konnektivitás stratégiáját igazolja vissza, hogy a kínai elnök az Európai Unió tagországai közül Franciaország mellett Magyarországon folytat tárgyalásokat – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója kedden a Kossuth rádióban a kínai elnök szerdai látogatásával kapcsolatban. Orbán Balázs hozzátette, a látogatás abban is jelentőséggel bír, hogy 

Magyarország a régióban kulcsállammá váljon.   

Emlékeztetett rá, hogy húsz évvel ezelőtt járt utoljára kínai elnök Magyarországon, az azóta eltelt időszakban Kína szuperhatalommá, gazdasági értelemben az egyik legerősebb országgá vált, és számos technológiai iparágban vezető pozíciót tölt be.   

Magyarország az európai elektromosautó-gyártás központja lesz

Úgy fogalmazott, Magyarországnak az a célja, hogy ez a fejlett, magas hozzáadott értékkel rendelkező technológia – a többi között az IT, a telekommunikáció, az elektromobilitás, elektromosautó-gyártás, a gyorsvasutak kiépítése – megjelenjen a magyar gazdaságban. A cél az, hogy a keleti és a nyugati technológia itt találkozzon, mert ebből lesznek munkahelyek és bérek, valamint gazdasági növekedés – emelte ki. Megjegyezte, hogy a magyar gazdaságnak mint exportorientált gazdaságnak célja az is, hogy 

Kína piaca egyre szélesebb körben befogadja a magyar termékeket.   

Szólt arról is, hogy reményei szerint Magyarország a kínai befektetések által az európai elektromosautó-gyártás központja lesz. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Orbán Balázs megerősítette: a magyar kormány álláspontja továbbra is az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése. Hozzátette, hogy a francia elnök nyilatkozatai miatt egyre nagyobb a veszélye a NATO és Oroszország közötti direkt katonai konfliktusnak, miközben a Nyugaton kívüli világ nagy része hasonló nyilatkozatokat tesz a háborúval kapcsolatban, mint Magyarország. Orbán Balázs kiemelte, hogy szomszédos államként Magyarország legfőbb érdeke a harctéri események azonnali beszüntetése, ilyen összefüggésben tárgyalnak majd a kínai elnökkel a békefolyamatokról.

(MTI)

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­a­z­­i n­­­i­­m­­f­o­­m­­­á­­n­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Mindenhova
2024. május 08. 19:09
Fosszilis energiahordozóval meghajtott járművek kedvelőinek... Nem kellene több csupán 3 nap. 3nap az életedből, (ez is csak akkor ha következetes akarsz lenni) amit információgyűjtésre fordítanál. És persze egy számológép, amivel leellenőrizhetnéd a tényeket. Talán megértenéd az összefüggéseket. Nem csak megértenéd, de valószínűleg egy csomó mindent amit eddig csináltál átértékelnél. Meglátnád a lehetőségeket. A függetlenség lehetőségét. Egy valóban jobb élet lehetőségét. De te, te a többségi magyar nem ilyen vagy. Ülsz a foteledben, és mivel a korlátozott képességeid megakadályoznak a fejlődésben, képzelőerő híján maradsz abban az életben amiben most ebben a pillanatban is vagy. De ezzel nem elégszel meg. Mindenki mást is visszahúznál abba a posványba amiben te is élsz. "Dögöljön meg a szomszéd tehene"
csapláros
2024. május 08. 09:59
Zsolakomarom 2024. május 08. 09:43 ..."Azt mondd Balazs, hogy a roman bereket megelozzuk-e ettol," Ki a faszt érdekelnek a román bérek? SENKIT. De legalább jól rábasztál, amiért a forintba fektettél. Fektess lejbe bazdmeg! - Kac-kac. Milliárdos leszel, hamarosan!
Zsolakomarom
2024. május 08. 09:43
Azt mondd Balazs, hogy a roman bereket megelozzuk-e ettol, Europa ipari motorjakent ? 6 ev mulva kene utolerni Ausztriat a dagi szerint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!