Olaszország döntött: Magyarország útját választja

2024. április 12. 10:20

A blokkosodás helyett az olaszok is mernek nyitni a kínai cégek felé, nagy kérdés, mit szólnak Brüsszelben ehhez a váratlan fordulathoz.

2024. április 12. 10:20
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Olaszország szabad piac, ezért természetesen a szabályokat betartva ösztönözni kell a hazai mellett a külföldi befektetéseket is – jelentette ki Adolfo Urso vállalkozásvédelmi miniszter, aki a Corriere della Serának azt is elárulta, hogy folyamatosan tárgyalnak azokkal a vállalatokkal, amelyek gyárakat építenének Európában.

Úgy értesültem, hogy a Stellantis kínai partnere gyárat építene Európában, Lengyelország és más uniós tagállamok között gondolkozik. Megtehetné ezt Olaszországban is

– mondta a miniszter, aki tehát egyértelműen azon az állásponton van, hogy országa gazdaságának erősítése céljából a blokkosodás helyett igenis nyitni kell a keleti országok felé is.

Magyarország régóta ezt hangoztatja, ám rengeteg támadás éri emiatt Brüsszelből – nagy kérdés, egy kínai gyár olaszországi felépítésére hogyan reagálnának Nyugaton. Nem ez lenne az első eset, amikor kettős mércét alkalmaznak: korábban a kínai autóakkumulátor-gyár miatt kritizálták Magyarországot, miután fél Európa elől szerezte meg a beruházást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­g­ö­­s­ ­­­l­á­­n­y­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Civis1
2024. április 14. 09:09
Jaaa!A kis mediterán szélkakas megint fordult????
Mich99
2024. április 12. 13:35
@Pandaka Mindenki a saját szerencsétlenségének a kovácsa.
Mich99
2024. április 12. 13:26
Na, ez már valami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!