Történelmi vereséget szenvedhetnek a konzervatívok a következő választáson

2024. március 31. 17:31

Egy új felmérés szerint a brit konzervatívok még száz parlamenti helyet se tudnának megnyerni a hatszázötvenből. A népszerűtlen Rishi Sunak még saját választókerületét is elveszítheti.

2024. március 31. 17:31
null

Nyitókép: Darren Staples / POOL / AFP

Egy felmérés szerint a toryk mindössze 98 angliai választókerületben nyernének a választásokon. Ezzel szemben a Survation kutatása szerint a Munkáspárt 468 mandátumot szerezne – számolt be a Sky News. 

A közvélemény-kutatás egészen drámai bukást jósol a Rishi Sunak vezette konzervatívoknak. 

A felmérés szerint a Munkáspárt 45%-on áll, a Konzervatív Párt pedig 19 ponttal lemaradva 26%-on. 

A Covid előtti utolsó választáson Boris Johnson és a konzervatívok elsöprő győzelmet arattak, azonban az elmúlt négy évben elvesztették szavazók bizalmát. 

Könnyen lehet, hogy a miniszterelnök is elveszíti saját választókerületét, mivel előnye a Munkáspárt jelöltjével szemben alig két százalék.

Ezt is ajánljuk a témában

A felmérések alapján elveszítheti a képviselői székét Penny Mordaunt alsóházi vezető, James Cleverly belügyminiszter és Grant Shapps védelmi miniszter is. De bukhat Jeremy Hunt pénzügyminiszter is, mivel mindössze egy százalékos előnye van a liberális demokrata jelölttel szemben. Kemi Badenoch üzleti miniszter valószínűleg megtartaná a helyét, akárcsak Suella Braverman korábbi belügyminiszter, akit Sunak tavaly novemberben rúgott ki. 

A felmérés alapján rengeteg szavazatot visz el a konzervatívoktól a jobboldali Reform UK párt,

ami az előrejelzések szerint hét választókerületben a második helyet szerezné meg, s ami Nigel Farage-dzsel hódítja el a szavazók figyelmét. Ha a Reform nem indulna, akkor a konzervatívok 150 mandátumot vinnének el. Ez is jelentős veszteség lenne, de talán könnyebben újraépíthetné Sunak utódja a pártot. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­­­á­­r­­n­­a­­­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
masikhozzaszolo
2024. április 01. 11:52
Tudtommal ott nincs listás képviselő. Szokták volt mondani, az angol rendszer szerint a Fidesz 90% lenne. Vagy ilyesmi.
pesszimista
2024. április 01. 06:50
Az ellenzék folyton azzal érvel, hogy nálunk azért sincs demokrácia, . mert Orbán nem áll ki vitára az ellenzék jelöltjével a választások előtt. Igaza van notórius hazudozóval, aki bármikor a napot letagadná az égről , nem lehet vitázni...
Isten jobb keze
2024. április 01. 02:14
Milyen jó hogy az Angol Gszdaság teljesen független a politikából, csendben ott hátúl mrgbújva csak úgy csinálja msgát, és erősöfik növekdzik igaz kicsi léptekkel, függetlenűl attól, hogy épp ki, vagy egy más után kis vártstva nennxi ninidzter elnök váltja egy mást! Tessenek bele gondolni hogy a mi kis hszánk gszdasága hol járna ha mem egy vezrtő teljhatalmú urslkodni itt 14 éve! Gondolkodás indúl 1-2-3..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!