Történelmi pillanat Kolozsváron: piros-fehér-zöld dekorációt kapott a város a magyar nemzeti ünnep tiszteletére (FOTÓ)

2024. március 14. 15:07

Egész hétvégén gyönyörködhetnek a március 15-i díszítésben.

2024. március 14. 15:07

Fotó: Oláh Emese Facebook-oldala

***

Valódi örömhírről számolt be Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a közösségi oldalán. A magyar nemzeti ünnep tiszteletére piros-fehér-zöld dekorációt kapott a város Deák Ferenc utcája. A villanyoszlopokon három napon át március 15-i tematikájú díszítésben gyönyörködhetnek az arra járók.

Ez nem csupán esztétikai elem. Nem díszlet, hanem erőteljes üzenet is. Egy kiáltvány! Azt üzeni: itt van magyar közösség és kész részt vállalni a történelmére való emlékezés mellett a közös jövőtervezésben is, amely a békés együttélésről és a kölcsönös tiszteletről kell szóljon”

– írta bejegyzésében Oláh Emese magyar és román nyelven egyaránt.

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. március 15. 11:28
Örülök, hogy sikerült egy kis időre békét teremteni!
Akitlosz
2024. március 15. 00:29
Ha nem zölddel kezdődne és pirosra végződne, hanem pirossal kezdődne és zölddel végződne úgy még jobb lenne. Ha nem háromszögek lennének rajta, hanem farkasfogak úgy még jobb lenne.
Welszibard
2024. március 14. 20:38
Nem lenne jobb a románoknak is ha végre elismernék az őshonos magyarság ottani jogait? Mitől értékesebb a román nemzet, ha 1920 óta letapossa az 1000 éve ott élő magyarság jogait?
DrPepper
2024. március 14. 19:06
Elég sokáig kell keresgélni, mire a román zászlók között felleli az ember az erősen kódolt és stilizált magyar szimbolikát, ami sajnos önmagáért beszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!