Az ukránok a Krímben végeztek az orosz légierő tábornokával

2024. február 02. 17:31

Erről több orosz Telegram-csatorna számolt be, de a Newsweek nem tudta ellenőrizni az értesülést.

2024. február 02. 17:31

Az orosz légierő egyik tábornoka is meghalt az elcsatolt Krím félszigetre mért ukrán csapásokban szerdán – számol be a Newsweek. Több orosz Telegram-csatorna is megerősítette, hogy tíz orosz katonát, köztük Alekszandr Tatarenkót, az orosz légierő altábornagyát is megölték a krími Belbek katonai repülőtér elleni támadás során. A Newsweek nem tudta azonnal ellenőrizni a jelentéseket, és e-mailben megkereste az orosz védelmi minisztériumot, hogy kommentálja azokat, de nem kapott választ. 

A 63 éves Tatarenko Oroszország távol-keleti, uráli, szibériai és az ország északi régióiban szolgált. 

2016-ban nevezték ki az orosz 14. légierő és az Oroszországi Föderáció Központi Katonai Körzete légvédelmi hadseregének parancsnokává. 

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy megakadályozta a fekete-tengeri félsziget elleni támadást, és húsz ukrán rakétát lőtt le a Krím és a Fekete-tenger felett. Az ukrán légierő parancsnoka, Mykola Olescsuk csütörtökön megköszönte pilótáinak a művelet végrehajtását.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 03. 20:52
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
SzaboGeza
2024. február 03. 00:09
Krímben nincsen légvédelem, vagy ki a felelős!!!?
lauderstenonis-2
2024. február 02. 23:42
Rest in piss.
gebsi1
2024. február 02. 21:49
tényleg kijárna már a hohol terroristáknak néhány atom csapás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!