Politikusokat is einstandolnak az oroszok Ukrajnából

2023. december 12. 19:18

Az orosz Államtanács tagjaivá váltak az Ukrajnától elcsatolt régiók vezetői.

2023. december 12. 19:18
null

Kedden újította meg az orosz Államtanács összetételét Vlagyimir Putyin, a testületbe az új orosz régiók vezetőit is kinevezte. Az orosz elnök által módosított listán mostantól rajta van Gyenyisz Pusilin, a donyecki, Leonyid Paszecsnik, a luhanszki, Vlagyimir Szaldo a herszoni és Jevgenyij Balickij, a zaporozzsjai régió kormányzója. 

Az orosz Államtanács alkotmányos szerv, amelynek célja a hatalmi struktúrák együttműködésének biztosítása, a bel- és külpolitika fő irányainak, valamint az állam társadalmi-gazdasági fejlődése prioritásainak meghatározása. 

Az Államtanácsnak hivatalból tagja mások mellett a miniszterelnök, a parlement két házelnöke, az elnöki adminisztráció vezetője és a kormányzók. Elnöki határozat alapján a tanácsba bekerülhetnek az alsóházban frakcióval rendelkező politikai pártok tagjai, a helyi önkormányzatok képviselői és mások. 

(MTI)

Nyitókép: Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 13:30
Helyes döntés. Ilyenre se a hohol ,se a zsidó nem képes.
Akitlosz
2023. december 12. 20:41
Magától értetődő. Ez így természetes. Régen Magyarországon is volt ilyen államtanács, csak akkor még királyi tanácsnak hívták.
Intel
2023. december 12. 19:40
A világban több helyen még nem esett le a 20 fillér. Nincs olyan, hogy "elcsatolt" meg ilyesmi. Ez a fogalom korábban értelmezhető volt de jelenleg csak Oroszország tartományairól lehet beszélni. Donyetszk vagy Luganszk az orosz alkotmányban rögzített módon Oroszország része. Olyan mint nálunk pl. Bács megye. Az oroszok szempontjából nem vitatható. Ha valaki vitatná az jól föl kell kösse a gatyáját mert az oroszok nem szeretik föladni az országuk részeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!