Ukrán különleges erők szálltak partra a Krímben – állítja a hírszerzés

2023. október 04. 18:17

A jelentések szerint „veszteségeket okoztak az ellenségnek.”

2023. október 04. 18:17

Ukrán különleges erők katonái szálltak ismét partra az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten, ahol támadást hajtottak végre az ottani orosz erők ellen, majd visszavonultak – számolt be az ukrán katonai hírszerzés szerdán a Telegramon. Andrij Juszov, a hírszerzés szóvivője később az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, hogy a különleges erők csoportja „veszteségeket okozva az ellenségnek” visszavonult, bár szintén veszteségeket szenvedett. 

Folytatódik a Krím megszállását célzó különleges hadművelet” 

– tette hozzá, további részletekbe viszont nem bocsátkozott. Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzói hivatalok jelentéseiből készített szerdai összeállításában azt írta, hogy az előző nap során orosz támadások következtében Ukrajna-szerte egy civil vesztette életét és 24 sérült meg, többségük a dél-ukrajnai Herszon megyében.   

Roman Mrocsko, a herszoni katonai adminisztráció vezetője a Telegramon közölte, hogy a megyeszékhelyt, Herszon városát még reggel is ágyúzták az orosz erők, aminek következtében megrongálódott egy oktatási intézmény, egy garázs pedig lángokban állt. Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a régióbeli Beriszlav térségére az orosz erők legalább tíz bombát dobtak. 

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Olga Maltseva/AFP

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 05. 16:22
muszka szopóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
elfújta az ellenszél
2023. október 05. 00:19
Ilyenkor utószezonban olcsóbb a jetski bérlés, ezt használták ki az ukránok. Meg azon is spórolni lehet, hogy a visszaútra nem szükséges benzin
zakar zoltán béla
2023. október 04. 21:04
bbbbbbbbbíííííííbbbbbbící
Abraxos
2023. október 04. 20:59
A visszavonuló ukrán különleges erők eszteségei 100%-osak voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!