Borúlátó nyilatkozatott tett az IMF vezetője

2023. október 12. 19:47

„Az Izrael és a Hamász közötti háború „szívszorító embervesztesége újabb csapás volt”.

2023. október 12. 19:47

A Nemzetközi Valutaalap vezetője arra figyelmeztetett, hogy a már amúgy is meggyengült világgazdaság számára a sokkhatások válnak az új normális jelenséggé, és az Izrael és a Hamász közötti háborút nevezte meg a legújabb felhőnek a sötétlő horizonton – olvasható a Guardian oldalán.

Kristalina Georgieva elmondta, hogy az IMF már azelőtt is „gondolkodott az elképzelhetetlenről, hogy a közel-keleti erőszakos cselekmények a fellendülés reményeinek legújabb visszaesését jelentették volna.”

Az IMF vezérigazgatója szerint még túl korai lenne felmérni, hogy a háborúnak milyen hatása lesz a világgazdaságra, de hozzátette: 

„Nagyon egyértelmű, hogy ez egy új felhő a nem éppen napos horizonton. Egy új felhő, amely elsötétíti a horizontot, nem jó”.

A washingtoni székhelyű szervezet kedden közzétett legfrissebb növekedési előrejelzései már a jövő évre a növekedés lassulását jósolták az infláció kezelésére irányuló jegybanki intézkedések következtében. Georgieva szerint 

az Izrael és a Hamász közötti háború „szívszorító embervesztesége újabb csapás volt”.

A sokkhatások az új normális jelenséggé válnak egy olyan világban, amelyet a gyenge növekedés és a gazdasági széttöredezettség gyengít” 

– mondta az IMF csütörtöki éves marrákesi ülésén.

Nyitókép: Celal Gunes

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2023. október 12. 19:55
Az IMF magasról tesz az emberveszteségre. Hasznot szimatol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!