A brit hírszerzés szerint egy új hadtestet küld a frontra Oroszország

2023. szeptember 13. 09:43

A jelentés szerint az orosz hadvezetés Luhanszkba küldte a 25-ös számú összfegyvernemi hadtestet.

2023. szeptember 13. 09:43
Orosz katonák.

Szerdán is közölte a napi hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Elsősorban egy új orosz hadtesttel foglalkoznak, egész pontosan az orosz hadsereg 25-ös számú összfegyvernemi hadtestének bevetéséről.

A jelentésből kiderül, hogy az orosz hadvezetés Luhanszkba küldte a 25-ös számú összfegyvernemi hadtestet.

Az is kiderült továbbá, hogy ez egy frissen létrehozott katonai alakulat. Az orosz toborzóhirdetések azonban korábban azt ígérték, hogy az alakulat bevetésére csak 2023 decemberében kerül sor.

A briteknek már magyarázata is van arra, hogy miért kerültek a frontra a 25-ös hadtest katonái. A hírszerzés szerint az orosz haderőnek erősítésre van szüksége a hatalmas ukrajnai frontszakasz védelméhez az ukrán haderő nyári ellentámadásával szemben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 13. 19:18
"drogqueen 2023. szeptember 13. 14:09 Kiképzetlenⁿek, sebtében kellett odaküldeni őket.. De a hülye fideszes, még mindig hisz a ruszkiban." Miközben a drogos travi arra brit hírszerzésre hivatkozik, ami szerint tavaly március végén elfogytak az orosz rakéták :))
Akitlosz
2023. szeptember 13. 15:25
Amúgy a "brit hírszerzés" hadseregről ír, nem hadtestről. Meg sem próbálom elmagyarázni a Mandiner újságírójának, hogy mi a különbség. Inkább a legközelebb erre repülő légynek. Ő előbb megérti.
Akitlosz
2023. szeptember 13. 15:13
Az már több mint egy éve látszik, hogy a bevetett orosz erők elégtelenek a kitűzött célok eléréséhez. Ez az új hadtest is csak a front tartásához kell. A Magyar Honvédség hány kilométeres frontot lenne képes tartani? És meddig?
Dixtroy
2023. szeptember 13. 15:11
"A briteknek már magyarázata is van arra, hogy miért kerültek a frontra a 25-ös hadtest katonái. A hírszerzés szerint az orosz haderőnek erősítésre van szüksége a hatalmas ukrajnai frontszakasz védelméhez az ukrán haderő nyári ellentámadásával szemben." Nem semmi, ki gondolta volna, hogy a fronton katonára van szükség. Ezek a britek nagyon okosak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!