Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Medvegyev szerint az Európai Bizottság „beleköpött az oroszok arcába”

2023. szeptember 12. 14:19

A volt orosz elnök szerint másodrangú embereknek tartják Brüsszelben az oroszokat.

2023. szeptember 12. 14:19

Oroszország jobban tenné, ha felfüggesztené a diplomáciai kapcsolatokat az Európai Unióval – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hétfőn a Telegram-csatornáján.

A legjobb lenne egyszerűen csak ideiglenesen felfüggeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az EU-val.

És visszavonni a diplomáciai személyzetet hazánkba. Akkor a hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat (és persze a szoknyájukat)” – írta Medvegyev.

Rámutatott, hogy a nagykövetségeket bizonyos konkrét események előtt szokták evakuálni, egy ilyen moszkvai döntés pedig elgondolkodtatná az európai politikusokat. A volt elnök és kormányfő szerint Oroszországnak így kellene reagálnia arra, hogy az EU vezetői „azt mondták minden orosznak:

ti számunkra másodrangú emberek vagytok”.

Az előzmények

Medvegyev azt kommentálta így, hogy az Európai Bizottság a múlt héten megerősítette: az Oroszország ellen bevezetett importszankciók értelmében

az uniós országokba nem szabad orosz rendszámú személyautóval beutazni,

és bizonyos személyes tárgyakat, például laptopot, okostelefont, ékszert, bőrt és szőrmét, sőt sampont és egészségügyi papírt sem bevinni.

A politikus úgy vélekedett, a döntést nem azért hozták, hogy megbüntessék a „Kremlben uralkodó bűnöző és agresszív rezsimet”, hanem azért, hogy minden orosz állampolgár „arcába beleköpjenek”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2023. szeptember 12. 17:56
A diktátor unio mára rasszista lett.Borzalom amit művelnek az usa érdekében,nem normális dolog.Az uki azov nácik, által a kisebbségek leölése elgogadható.
Marco Polo
2023. szeptember 12. 17:47
Medvegyev Úr téved. A másodrangú emberek az olaszok,spanyolok,görögök. Harmadrangúak mi vagyunk,az oroszok legfeljebb a negyedrangúak lehetnek.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 12. 16:13
Bizony, vissza kell köpni, a korrupt eurolibsik arcába, oroszosan.
nedudgi
2023. szeptember 12. 15:32
Ennek az egyik értelme gondolom az, hogy megmutassuk az ukránoknak, hogy mennyire velük vagyunk, és ezért még néhányan hajlandóak legyenek meghalni. A másik pedig, hogy az egyes orosz állampolgárok érezzék, hogy nekik milyen rossz lett így, és döntsék meg a kormányukat. Szerintem viszont ami történik, és nem csak ez, hanem például a régi, elismert orosz költők, írók, zeneszerzők száműzése a kultúrából, ez mind kicsinyes és erkölcstelen. Ez egy kulturális háború is, ahol fontos lenne, hogy az oroszok ne kerüljenek erkölcsi fölénybe velünk szemben, és nyomasztó látni, hogy ezt az alacsony lécet sem sikerül megugranunk. Még hogy európai értékek! A szélkakas lassabban forog, mint ahogy ezek a bizonyos értékek változnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!