Az ukránok partra szálltak a Krímben

2023. augusztus 24. 14:49

A hírt megerősítette az ukrán katonai hírszerzés is.

2023. augusztus 24. 14:49
Military mobility of the Ukrainian Army in the direction of Bakhmut frontline

Csata zajlott az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krímben csütörtökön, miután ukrán hírszerző csapatok különleges hadművelet keretében partra szálltak a félszigeten – közölte Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

„Különleges hadművelet keretében személyi állomány szállt partra a félsziget területén. Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve különleges műveletet hajtott végre, a kitűzött célok megvalósultak, a legénységből senki sem sérült meg. 

A különleges hadművelet folytatódik, nem árulunk el minden részletet, az ellenség veszteségeket szenvedett személyi állományában és eszközeiben egyaránt”

– fejtette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy a veszteségek mértékét még pontosítják. 

A hírszerzés később közleményben erősítette meg, hogy csütörtökre virradó éjjel ukrán különleges erők szálltak partra vízi járművekkel Olenyivka és Majak települések közelében. Hozzátették, hogy a Krím félszigeten ismét kitűzték az ukrán állami zászlót. 

Minden cél és célkitűzés megvalósult. A különleges hadművelet végén az ukrán védők veszteség nélkül elhagyták a helyszínt”

– közölte a hírszerzés. 

A titkosszolgálatnál az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint biztosítottak afelől, hogy a különleges hadművelet a Krímben folytatódni fog. „Intézkedések komplex sorozata zajlik, ez nem egy nap története, hanem egy hosszú távú hadművelet. Tegnap orosz Sz-400-as légvédelmi rendszert semmisítettek meg Olenyivkában, ma partra szállást hajtottak végre” – mutatott rá egy meg nem nevezett hírszerző tiszt.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. szeptember 24. 11:15
Az ukrán (és angol?) diverzáns hírszerző csapatok újabb szelfiző akciója... 3 perc után épségben visszavonultak.
Menhetten
2023. augusztus 25. 20:40
Orosz források arról számoltak be, hogy az ukránoknak sikerült partra szállniuk, és tüzet nyitottak az orosz erőkre. Az oroszok elismerték, hogy az ukránok felhúzták a zászlójukat a település fölé, ahogy az a harci felvételeken is látható volt, azonban azt állították, hogy az orosz erőket nem érte váratlanul a támadás, gyorsan géppuskatüzet zúdítottak a támadókra, majd mind a 4 hajót és a legénység tagjait is megsemmisítették. Az oroszok pechjére a később nyilvánosságra hozott felvételek megerősítik, hogy az ukrán csónakok legénysége biztonságban visszavonult. Erre a blamázsra még az orosz katonai bloggerek is kemény szkepticizmussal reagáltak, és azt mondták, hogy ez egy béna kísérlet volt arra, hogy megpróbálják leplezni a Krím teljes védtelenségének tényét..
nempolitizalok-0
2023. augusztus 24. 21:27
“Ukrán szabotőrök” szégyenszemre menekültek el az ukrán zászló kitűzésére tett kísérlet során a Krímben, megijedtek egy fürdőnadrágos turistától, aki egyetlen “saigával” rájuk rontott. Az ukrán tiktok szabotőrök éjszakai “kivonulása” a krími Tarhankut-foknál új fordulatot vett, és internetes mém lett belőle. A közösségi médiában terjedtek el azok a felvételek, amelyeken látszik, hogy az “Olenevka Village” elnevezésű kempingjében az ukrán zászló kifüggesztésével járó lövöldözésbe beleszólt egy ott pihenő férfi, aki egy “saigával” és csak egy fürdőnadrágban jött ki a tiktok-celeb szabotőrök ellen. Az internetes harcosok nem tudták kezelni az orosz turista ilyen durva megnyilvánulását, és gyáván elfutottak, zászlókat és rádiókat dobáltak el.
Gonella
2023. augusztus 24. 20:48
hát ebből biztos nem lesz egy d-nap
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!