Az ukrán konzulátus előtt gyújtotta fel magát egy ukrán férfi Krakkóban

2023. április 13. 17:05

A hatóságok beszámolója szerint a férfi állapota válságos.

2023. április 13. 17:05
null

A 63 éves férfi a konzulátus előtt várakozó ügyfelek közé állt be csütörtök reggel, majd egy idő után ukrán nyelven jelszavakat kezdett kiabálni. Az RMF FM lengyel rádió szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy hazatérésre, valamint az oroszokkal szembeni harcra buzdította a jelenlévőket.

A Polsat News lengyel hírtelevízió viszont úgy értesült, hogy a konzulátuson dolgozó diplomatákat vádolta anyagi helyzete miatt. Az önégető férfin a rendőrök és egy járókelő oltotta el a lángokat, majd a mentők kórházba szállították.

A Krakkóban működő, égési sérülésekkel foglalkozó kis-lengyelországi vajdasági központ szóvivője később a PAP hírügynökséggel azt közölte, hogy a férfit megműtötték, állapota válságos. Az ügyben rendőrségi és ügyészségi nyomozás indítottak.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. április 14. 11:59
Tiszta " Tienanmen tér"-i akció...
Reszelő Aladár
2023. április 14. 09:33
Gondolom Dr Miniszterelnök miatt tette.
Chris75
2023. április 13. 23:45
Hogy mire nem képesek egyesek egy kis médiahepajért!!! Ha annyira gyűlölte a ruszkikat kimehetett volna a frontra, legalább megspórolta volna a benzint meg a gyufát, Szergejék a Szolncepokkal felgyújtották volna ingyen is :D
Ben Jeremiah
2023. április 13. 20:39
Bízzunk benne, hogy nem orosz benzinnel csinálta. Az azért nagyon égő lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!