Tésztával a fülén hallgatta Putyint egy orosz kommunista képviselő, beidézték a rendőrségre

2023. február 28. 14:07

Nem volt jó ötlet.

2023. február 28. 14:07
null

Az oroszországi Szamarai Kormányzóság egy képviselője, a kommunista Mihail Abdalkin tésztával a fülében hallgatta Putyin beszédét. A politikus tettéről még videót is készített, ezért is indult vele szemben eljárás – írja a Kommerszant. 

A videón az látható, ahogy Abdalkin bólogatva hallgatja Putyin beszédét, miközben mindkét oldalon tészta lóg a füleiről. Abdalkin üzenetéhez ismerni kell a „Не надо мне вешать лапшу на уши” orosz szólást, ami tükörfordításban „ne aggass tésztát a fülemre” lenne, jelentése körülbelül az, mint a „ne beszélj lyukat a hasamba” szólásnak.

A regionális törvényhozó testület keddi döntése elfogadhatatlannak minősítette a kommunista politikus viselkedését és nyilvános megfeddését helyezte kilátásba, továbbá felszólították a Kommunista Pártot, hogy fontolja meg Abdalkin kizárását, végül az üggyel kapcsolatos dokumentumokat a rendőrségnek is továbbították. Abdalkin már hétfőn este jelezte, hogy beidézték a rendőrségre.

Az esetről készült videófelvételt megtekintheti itt:

Nyitókép: Twitter 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. február 28. 18:36
Azé' egy képviselő nehogy már ne kritizálhassa az elnököt. Kezdem elhinni, hogy tényleg diktatúra van ott. Ezt nem gondoltam volna. Mintha Kádár Jánost fikáznád. Azt sem volt szabad. Hülye ez a Putyin vagy csak túl lelkesek a szekértolói?
Ben Jeremiah
2023. február 28. 18:00
Mekkora fos cím. Egy vödörrel a fején is hallgathatta volna, és semmi nem történt volna. De hogy megosztja, és nyilvánossá teszi AZÉRT idézték be. (Gy.k. szarni szabad, de ha valaki a rákóczi út felezővonalára szarik fényes nappal, vagy egy holokauszt emlékműre szarik, az jelentősen más megítélés alá esik.)
koronaszepe
2023. február 28. 16:40
Majd nyilvános önkritikát gyakorol, és kiesik az ablakon.
Vakfolt
2023. február 28. 16:22
Kész a tészta romanomaéj..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!