„Soha ne felejtse el Napóleont!” – fenyegető üzenetet kapott Macron az orosz külügytől

2023. február 19. 12:16

A válaszban a francia elnököt a Kremllel folytatott kétszínű diplomáciával is megvádolták.

2023. február 19. 12:16
null

Oroszország vasárnap válaszolt Emmanuel Macronnak, az Oroszország legyőzését akaró megjegyzései miatt, mondván, hogy Moszkva még mindig emlékszik Bonaparte Napóleon sorsára, és a válaszban a francia elnököt a Kremllel folytatott kétszínű diplomáciával vádolták meg.

Macron a Le Journal du Dimanche című lapnak azt mondta, Franciaország azt akarja, hogy Oroszországot legyőzzék Ukrajnában, de soha nem akarta „szétzúzni” azt.

Franciaországnak – és Oroszországnak – ezt meg kell értenie” – nyilatkozta válaszul Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő.

„Általánosságban Macron felbecsülhetetlen” – mondta, hozzátéve, hogy megjegyzései azt mutatják, hogy a Nyugat az oroszországi rendszerváltásról tartott megbeszéléseket, miközben Macron többször is találkozókat keresett az orosz vezetéssel.

Macron bírálatokat váltott ki egyes NATO-szövetségesekből, amiért vegyes üzeneteket közvetített az Ukrajna és Oroszország közötti háborúval kapcsolatos politikájával kapcsolatban, és egyesek Párizst a nyugati szövetség gyenge láncszemének tartják.

Nyitókép: Odd ANDERSEN / AFP

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. február 20. 07:53
Manuel egy áldozat tipus. Először 15 évesen vált áldozattá, mikor elcsavarta a tanára a fejét. Vagy ezt más szemüvegen keresztül kell nézni?
Akitlosz
2023. február 20. 00:03
Különben az európai kontinentális jogrend a Code Napoléonra épül. Napoléon pénze még ma is jobb pénz az összes ma hivatalos pénznél Európában. Szóval van miért elismerni nem csak hadvezérként is.
Akitlosz
2023. február 19. 23:55
Napoléon meg is érdemeli az állami tiszteletet. Ha Angliát és Oroszországot békén hagyta volna, akkor soha nem győzték volna le, a világ legerősebb hadserege volt az övé. Egyben ő volt a kora messze legjobb hadvezére. Ez legyőzhetetlen párosítás. Stratégiai hiba volt megfagyasztania a seregét Oroszországban. Bár még ott is győzött, a Borogyinói csata egyértelmű francia győzelem. Jelenleg VII. vagy VIII. Napoléon lenne a császár.
blondibarbi
2023. február 19. 18:29
A sör nem ital, az asszony nem ember, A MEDVE NEM JÁTÉK. Ezt puhapöcs ugyan honnan is tudhatná...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!