Felelősségre vonják az orosz parancsnokokat a háború egyik leghalálosabb ukrán csapásáért

2023. január 03. 07:40

Komoly következményei lesznek a makijivkai halálos ukrán HIMARS-támadásnak, amiben több tucat orosz katona halt meg.

2023. január 03. 07:40
null

Törvényhozók és orosz nacionalisták is büntetést követelnek a parancsnokok ellen, akiket a veszélyek figyelmen kívül hagyásával vádolnak, írja a Reuters. Emlékeztettek: az ukrajnai háború egyik leghalálosabb csapásában több tucat orosz katona halt meg. Hozzátették, hogy

az orosz védelmi minisztérium adatai szerint 63 orosz katona halt meg szilveszter éjjel

a robbanásban Makijivka városában. A csapás lerombolt egy szakközépiskolából kialakított ideiglenes laktanyát.

Orosz kritikusok felháborodott kommentárjai szerint a katonákat egy lőszerraktár mellett szállásolták el a helyszínen, amelyet az orosz védelmi minisztérium szerint négy rakéta talált el. A rakétákat az amerikai gyártmányú HIMARS-rakétavetőkből lőtték ki, írják.

Nyitókép: Wikipédia

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 03. 13:28
igy van, azt a tabornokot zavarjak ki kozkatonakent a frontra
Fklara
2023. január 03. 10:37
Nekem az a véleményem, ha amerikai HIMARS rakétával lőttek, akkor Amerika kőkeményen beszállt a háborúba. Akkor pedig megerdemelnének válaszul ők is egy ballisztikus rakétát.
nakatomi
2023. január 03. 10:02
"Komoly következményei lesznek a makijivkai halálos ukrán HIMARS-támadásnak, amiben több tucat orosz katona halt meg." Amennyiben valóban csak néhány tucat orosz katona halt volna meg, --hivatalosan 64-- akkor aligha olvashatnánk arról, hogy a parancsnokokra nézve következményei lesznek a dolognak. A valóság ebben az esetben sokkal inkább az ukránok által közölt 400 fő közelében lesz.
választópolgár
2023. január 03. 09:50
Második világháborúban is előfordult olyan hogy az amerikaiak a saját csapataikat lőtték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!