Coming out mozgalommal helyezik nyomás alá Tuskékat az LMBTQ-párok

2024. május 20. 21:32

Az új lengyel kabinet még nem tett eleget annak az ígéretének, hogy bevezeti a bejegyzett élettársi kapcsolatot az azonos neműek számára is.

2024. május 20. 21:32

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Lengyelország ismert LMBTQ párja, Jakub és Dawid Instagram-oldalukon számoltak be arról, hogy tömeges coming out mozgalmat hirdetnek, annak érdekében, hogy 

nyomást gyakoroljanak a kormányra a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetése érdekében. 

Követelésüknek az ad alapot, hogy Donald Tusk miniszterelnök a parlamenti választást megelőző kampányban ígéretet tett rá, hogy a hatalomátvételt követő 100 napon belül bevezeti a bejegyzett élettársi kapcsolatot az azonos nemű párok számára az országban.

Ezt is ajánljuk a témában

Vágják a centit

Jakub és Dawid azzal is igyekszik nyomás alatt tartani a kabinetet, hogy el kezdte visszaszámolni a napokat, és mindennap követőik elé tárják egy-egy azonos nemű pár történetét.

Ezek a párok ráadásul egy külön erre a célra létrehozott honlapon azt is kifejtik, hogy 

szerintük miért van szükség a bejegyzett élettársi kapcsolatra Lengyelországban.

A visszaszámlálás az eredeti tervek szerint a törvény elfogadását követő 100 napon belül véget ért volna. A kormány azonban egyelőre nem tartotta be a szavát, az LMBTQ-közösségben pedig sokan magánakcióba kezdtek – jegyezte meg a humenonline.hu.

A lap idézte a kampány szervezőit, akik emlékeztettek, hogy „az ILGA Europe rangsora szerint 

Lengyelország a leghomofóbabb ország az Európai Unióban. 

Féltünk, hogy nem találunk elég párt 100 napra. A közösség válasza azonban olyan nagy volt, hogy jelenleg a 160. párnál tartunk, és a visszaszámlálás következő két évére is vannak önkénteseink. Ilyen nagyszabású kampány még nem volt Lengyelországban” – fogalmazott az aktivista házaspár.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Hogy is volt ez a „fideszes hazugsággal”? Mi is itt az „álprobléma” és az „üres riogatás”?

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fixmurder
2024. május 22. 14:48
pár aberrált vergődésével, hogy lehetne már nyomást gyakorolni???
attiahun-2
2024. május 21. 07:01
Jakub és Dawid. Igazán szép pár.
EX_Terminator
2024. május 21. 05:54
MEG FOGLAK ÖLNI! MINDEN SZÓÉRT MINDEN PRÓBÁLKOZÁSÉRT BÁRMIÉRT ÉS MINDENÉRT EGYSZERŰEN CSAK MEGDÖGLESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Interista
2024. május 21. 04:42
Hogy ezek a mocsok buzik nem tudnak meg maradni a seggükön.... Azt csodálkoznak, ha jön egy normális, heteroszexuális emberekből álló csapat, mely fel pofozza ezeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!