BRÉKING: Lövöldözés volt a bécsújhelyi laktanyában

2023. január 06. 10:52

A rendőrség egyelőre érdemben nem nyilatkozott.

2023. január 06. 10:52
null

Egy halottról és egy sérültről érkeztek hírek a bécsújhelyi laktanyában leadott lövések után. Az első információk szerint

egy 20 éves gárdista katona állítólag géppuskával lövöldözött, mire a felettese megölte.

Az osztrák állami bűnügyi hivatal nyomozást folytat az ügyben.

A Der Standard információi szerint a 20 éves férfi reggel hét óra tájékán vitába került a felettesével, majd több lövést is leadott egy géppuskával az őrszobában. A rendőrség egyelőre érdemben nem nyilatkozott, csak annyit, hogy egyenlőre a nyomozás elején járnak.

Nyitókép: MTI/EPA/Felix Huber

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citra
2023. január 06. 13:46
Tyűha. Mi történt? Nem készült el időben a kért gender WC?
Rocktoberi
2023. január 06. 13:40
Na bumm....
Lanchaster
2023. január 06. 13:08
T. Olvasószerkesztő! Az "egyelőre" határozószó, amit a jelen, illetve a még nem ismert jövő időre használunk. Pl: "A rendőrség egyelőre érdemben nem nyilatkozott..." ( vagyis előbb-utóbb mondaniuk kell valamit ) Ezzel szemben az "egyenlőre" szó az "egyenlő" melléknév ragos alakja, és azonos mennyiségeket jelent. Pl: "- Háromba vágtad, édes, jó Lajosom? - Háromba? Nem. Négy egyforma ( vö. egyenlő ) darabba vágtam... Talán nem jól tettem? - De jól tetted, édes, jó Lajosom - mondta Mariska. - Te mindig tudod, mit hogyan kell csinálni." (Örkény István: Tóték Szívesen! :)
Hazafi Teddymackó
2023. január 06. 12:30
Ja csak fordítási malőr, megint, Gárgá bá, megint! Sturmgewehr=Gépkarabély Maschinengewehr, az a géppuska. Ez következik abból, ha a diplomához nem kell nyelvvizsga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!