Hetvenezer embert evakuálnak az orosz hatóságok Herszon megyéből

2022. november 01. 22:05

Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

2022. november 01. 22:05
null

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában.

Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen.

Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Jelentős akadályba ütközik a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart. A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.

(MTI)

Nyitóképen Herszonból kitelepített emberek érkeznek a Dnyeper folyó bal partján. Fotó: MTI/EPA

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. november 01. 22:56
Konasenkov meserovat milyen unalmas ma.
békalepcse
2022. november 01. 22:43
Az ukik biztosan megtiltják a térség elhagyását ha rájuk lett volna bízva. Mert milyen jó vágóképek lennének a kifordulf belű hullákból, amivel a fejlettnyugatiakat érzékenyíteni lehet az ukrán nácik irámyába.
Akitlosz
2022. november 01. 22:43
"Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen." Ja, feltételezés! Hát hogyne! A szerző vagy nincsen képben vagy szándékosan fogalmaz így. Az ukránok már eddig is támadták azt a gátat, csak hát akad ott orosz légvédelem. Ha nem akadt volna, akkor valószínűleg már átszakadt volna az a gát.
zuriktodor
2022. november 01. 22:35
Valamelyik ki fogja lőni a gátat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!