Észtország lebontotta a második világháborús szovjet emlékművet az orosz határon

2022. augusztus 16. 13:43

A mérnökök augusztus 16-án reggel kezdték meg egy T-34-es harckocsi eltávolítását az egyik emlékműnél.

2022. augusztus 16. 13:43
null

Az észt hatóságok lebontották és új helyre vitték a szovjet korszak második világháborús emlékművét a határ menti Narva városban, amelyet főként orosz ajkúak laknak – számol be a Szabad Európa az ERR észt közszolgálati rádió jelentése alapján. A mérnökök augusztus 16-án reggel kezdték meg egy T-34-es harckocsi eltávolítását az egyik emlékműnél, és a Tallinntól északra található háborús múzeumba kerül.

A kormány bejelentése a harckocsi áthelyezésének tervéről felháborodást váltott ki az orosz tisztviselők körében. Észtország és a másik két balti ország egyre keményebb álláspontot foglal el Moszkvával szemben a februári ukrajnai invázió nyomán. Az észt hatóságok felszólítást tettek közzé arra, hogy akadályozzák meg az oroszoknak, hogy úgynevezett schengeni vízumokhoz jussanak, melyekkel korlátozás nélkül utazhatnak az Európai Unió számos országába.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. augusztus 17. 11:22
Az emlékművi T-34 et meg a hagyományőrző vérjobberek szívesen átveszik:)) "Csak benzin kell!" Jeligére
foldizs
2022. augusztus 17. 07:51
Nálunk még a természetvédelmi törvényeket is hatályon kívül helyezik, ha egy erdő vagy liget útban van a NER-nek. Ehhez képest egy háborús emlékmű - nem katonai temető, hanem emlékmű - lepkefing.
Burmin
2022. augusztus 16. 21:36
Teljesen megértem a lebontást, nekik az megszállás volt. Nálunk ezt a részeges Jelcin alatt kellett volna megtenni.. Jobb helyeken ez azonnal megtörtént.
Muki46
2022. augusztus 16. 21:25
Legfőbb ideje volt eltávolítani azt a szemetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!