Tórával a kezében átkozta az oroszokat Mojse Azman, az ukrajnai rabbi

2022. március 03. 10:58

„Egyetlen náci van, aki miatt valóban szükség van a nácimentesítésre, és az nem más, mint Vlagyimir Putyin” – nyilatkozta egy másik rabbi, Jákob Bleich.

2022. március 03. 10:58
null

Ószövetségi prófétákhoz méltó átkokat szórt több ukrajnai rabbi is Vlagyimir Putyinra és az oroszokra. A magát Ukrajna főrabbinak tartó (ezt az informális címet három másik rabbi is viseli), Mojse Azman nem csak az orosz vezetés, hanem az invázió idején hallgató orosz emberek ellen is kikelt – Tórával a kezében.

„Emlékezzetek azokra, akik nem törődtek velünk, akik csendben egyetértenek – akik bűnrészessé válnak a bűnben. Egy háborús bűnben! (…) Rémálmaimban sem gondoltam volna arra, hogy az az Oroszország lehet a végzetem, ahol születtem, ahol iskolába jártam, ahol rengeteg barátot szereztem – akik most mind hallgatnak. Alapvetően senki nem hív fel a határ túloldaláról, és kérdezi meg, hogy vagyok, miközben a világ minden részéről hívnak, zsidók és nem-zsidók, még izraeli arabok is kifejezik támogatásukat” – mondta a rabbi.

Egyébként más rabbik is nagyon keményen kikelnek a háború ellen – jegyzi meg a hírről a Times of Israel nyomán beszámoló Telex. „Egyetlen náci van, aki miatt valóban szükség van a nácimentesítésre, és az nem más, mint Vlagyimir Putyin” – mondta például a nemzetközi zsidó szervezetek által ukrán főrabbinak elismert Jákob Bleich.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
triacus
2022. március 04. 11:55
Drága Mojse, ne az oroszokra haragudj elsődlegesen, hanem azokra - például közvetve azon honfitársaidra - akik felhergelték, így rátok szabadították az orosz dühöngő, fene medvét. Ők ebből - akár politikai, akár pénzügyi - tőkét kovácsolnak és téged és pár honi hittársadat kihagynak a buliból. Shalom!
írmag
2022. március 03. 21:52
Ne ítélj, hogy ne ítéltess és erről Jézus Krisztus szólt, te meg vágd fel a tekercsed és lapozz, szeretettel!
A közösség tagjaként
2022. március 03. 21:22
A törzsi varázsló megátkozza az ellenséges törzs tagjait. A törzs tagjai cserébe ingyen ételt lakást biztosítanak a varázslónak. Ennyi.
roughneck
2022. március 03. 20:59
Nem tudtam rajonni, mire emlekeztet ez a ficko. Aztan beugrott: egy varazslo valamelyik Harry Potter filmbol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!