Laktanyát bombáztak Mikolajivban, legkevesebb 45-en meghaltak

2022. március 18. 17:17

A települést már hosszabb ideje próbálkoznak bevenni az oroszok.

2022. március 18. 17:17
null

Bombatámadás ért egy ukrán katonai támaszpontot és laktanyát a dél-ukrajnai Mikolajiv külvárosában, a támadásnak legkevesebb 45 halálos áldozata van. A laktanyát, amelyben az ukrán hadsereg utánpótlását képezték ki, minimum két bomba is eltalálta – írja a BBC.

Ismert: Mikolajiv egy nagyváros, amit a Krím-félsziget felől támadó orosz csapatok el akarnak foglalni a kissé délebbre fekvő kikötőváros, Herszon után.

Az oroszok először megpróbálták megkerülni a várost, hogy észak felé nyomulhassanak tovább, de az ukrán csapatok megállították őket. Ezután megpróbálták elfoglalni Mikolajivot, de innen is visszaverték az ukrán erők a támadást, azóta folyamatosan bombázzák a települést az oroszok. A BBC odesszai tudósítója szerint egyébként a civilek nagy része már nyugatabbra menekült.

Nyitókép: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2022. március 18. 19:04
Megéri a Nato és EU tagság stb a vérontást? Az orosz medvével nem szerencsés játszani.
nempolitizálok
2022. március 18. 17:49
Na most Kárpátaaljánál óvatosságra van szükség. Célszerű bevonulás után megszavaztatni a magyarokat és ruszinokat hová szeretnének tartozni. Oroszország vagy Magyar autonóm terület. Ez nagyon demokratikus, egyetlen libernyák sem köthet bele. Mi pedig megígérnénk, garantáljuk. se NATO, se fegyver. Ha pedig Zselé esetleg meglógott, körözést adunk ki ellene. Aranykor következik be.
iIonah
2022. március 18. 17:28
Akkor csak idő kérdése, és ez a település is a felszabadító orosz hadsereg kezébe kerül.
Dicsértessék
2022. március 18. 17:27
Valojaban az oroszok még nem indítottak komoly tamadast a város elfoglalására. Ezek ilyen tessék-lássék probálkozások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!