Szenzációs utolsó kör – Verstappené a döntő futam pole pozíciója

2021. december 11. 16:07

A Red Bull holland versenyzője mögött világbajnoki riválisa, a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton lett a második a Mercedesszel.

2021. december 11. 16:07
null

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj szombati időmérő edzését, így a világbajnoki címről döntő vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

A 24 éves pilótának ez az idei 10., és pályafutása 13. pole pozíciója. Verstappen mögött világbajnoki riválisa, a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton lett a második a Mercedesszel. A harmadik helyre Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért oda az időmérőn, melyet a másik Red Bullt vezető Sergio Pérez a negyedik, a másik Mercedest kormányzó Valtteri Bottas pedig a hatodik pozícióban zárt. Az 58 körös Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap – közép-európai idő szerint – 14 órakor kezdődik.

(MTI)

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. december 12. 19:19
Jó ember a Max Verstappen, nem lett bajnok a térdelő nigger!
kòn bandi
2021. december 12. 15:46
Térdelj hemilton !
olajfa1
2021. december 11. 20:38
Nekem nagy "megelégedettség" az volt, hogy az Abu-Dzabi közönsége jó alaposan kifütyülte Hamiltont... -meg is jegyezte a riportban Hamilton... /szerintem az egy héttel ezelötti ráfutása miatt... No és a sportbíróknbak is jutott ebből a fütyülésből szerintem.../ Nagyon örülök hogy Verstappen lett az első.
westend
2021. december 11. 18:23
Ha van igazság a sportban, akkor Max nyeri ezt a vb-t. Egyrészt mert megérdemli, másrészt mert borzasztóan unalmas már az évtizedes Merci dominancia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!